Nieuws

UNIZO zet uw ondernemerschap - letterlijk - in de verf

14 november 2017

Wie deze ochtend door Brussel, Vilvoorde, Mechelen, Ieper, Aalst en Genk wandelt, kan er moeilijk naast kijken. Op stoepen en opritten van diverse ondernemingen, van instanties voor bedrijven, op straten en pleinen... overal vind je verftags om de Dag van de Ondernemer, nu vrijdag, 17 november, aan te kondigen. "Met de groeten van UNIZO", dat hiervoor vannacht een gespecialiseerde firma inschakelde.

De (overigens makkelijk verwijderbare) 'verfvlekken' werden allerminst lukraak aangebracht. "'Ondernemers zijn écht overal', luidt onze Dag-slogan dit jaar", legt Johan Bortier, waarnemend gedelegeerd bestuurder van UNIZO uit, "Alleen is die alomtegenwoordigheid zo 'vanzelfsprekend' geworden, dat haast niemand er nog bij stilstaat. Met onze actie van afgelopen nacht willen we dat ondernemerschap daarom - letterlijk - in de verf zetten. Om aan iedereen duidelijk te maken hoe aanwezig en belangrijk onze bedrijven overal zijn. Denk al die zelfstandigen, KMO's en vrije beroepers weg, en onze steden en gemeenten vallen stil. Geen producten en diensten meer. Weg voorzieningen. Weg tewerkstelling... Redenen genoeg dus om onze ondernemers te koesteren, om aandacht en respect te hebben voor wat ze bijdragen aan onze samenleving en economie."

De 'verfactie' van afgelopen nacht is overigens nog maar de teaser voor de officiële 'Dag van de Ondernemer' die UNIZO nu vrijdag, 17 november, voor het vierde jaar op rij organiseert. Om ondernemers te bedanken en een hart onder de riem te steken. En om het ondernemerschap te promoten.