event

ArchiFusion: Waar technologie en architectuur samenkomen

Design Express • 15 juni 2023

Design Express organiseert voor het eerst ArchiFusion, een gratis technologie-event waar technologie en architectuur samenkomen. Op 21 september opent de Innovatiecampus Living Tomorrow in Vilvoorde haar deuren voor Belgische architecten die gebeten zijn door de laatste nieuwe trends en innovaties.

© Design Express

ArchiFusion voorziet fascinerende lezingen, spectaculaire demo's en een interactieve reis door de wereld van AI, BIM 2.0, Project Mapping, AR/VR en nog veel meer. 

 

Uniek locatie

Living Tomorrow is bezig aan de bouw van de nieuwe Innovatiecampus in Vilvoorde. Deze opent haar deuren op 16 september. Tijdens ArchiFusion krijg je een exclusieve rondleiding in Europa’s grootste Innovatie Center. 

 

Fascinerende lezingen

Tijdens ArchiFusion komen sprekers uit binnen- en buitenland vertellen over hun unieke kijk, aanpak op de toekomst. 

 

  • Gaëtan Redelsperger over de impact van BIM op architectuur. Gaëtan was 8 jaar projectmanager bij het Frans architectenbureau Lacaton & Vassal. Tijdens zijn lezing legt hij uit waarom BIM voor hem een grote troef is. BIM verhoogt de efficiëntie, verbetert de samenwerking en vermindert fouten in het ontwerp- en bouwproces. Deze lezing biedt een uitstekende gelegenheid om meer te weten te komen over hoe BIM te gebruiken om een ontwerpproces te verbeteren en projecten naar een hoger niveau te tillen.
  • Dirk Gadeus over de toekomst vormgeven. De tweede spreker is een ervaren ondernemer en coach. Hij is Innovation Coach en workshop facilitator op het gebied van o.a. 3D-printing, artificiële intelligentie en drones bij Living Tomorrow. Dirks lezing zet aan tot nadenken over de toekomst, over hoe technologische vooruitgang zowel mogelijkheden als gevaren inhoudt. Hij stelt de toekomst in vraag en stimuleert mensen om te participeren aan hun eigen toekomst voor een meer inclusieve en duurzame wereld.

 

Spectaculaire demo’s

ArchiFusion voorziet verschillende demo’s. Werp bijvoorbeeld een blik op de stad van de toekomst, ontdek hoe toekomstige huizen eruit zullen zien, kom te weten of we een digital human twin zullen krijgen, maak een virtuele vlucht met een autonome passagiersdrone en meer. 

Praktische Info

Wat?

ArchiFusion is een gratis technologie-event op een unieke locatie. Op 21 september brengt Design Express de laatste digitale trends uit de architectuursector samen met lezingen van sprekers met een innovatieve kijk op de toekomst.

 

Voor wie?

We richten ons op de volledige bouwsector: architecten, aannemers, tekenaars, landschapsarchitecten, stedenbouwkundigen en interieurarchitecten. ArchiFusion is bedoeld voor personen die nog niet met Vectorworks werken.

 

Komen jullie met meerdere personen van hetzelfde kantoor? Gelieve apart in te schrijven.

 

Data en locatie

Donderdag 21 september 2023 – Living Tomorrow | Indringingsweg 1, 1800 Vilvoorde, België

 

Toegangsprijs

ArchiFusion is volledig gratis. Alleen in geval van een laattijdige annulatie zijn we genoodzaakt om €50 aan te rekenen.

 

Meer informatie

Graag inschrijven via https://eu.designexpress.eu/archifusion