Architectuur

Terreinen Ottenstadion maken plaats voor ‘Ecowijk Gantoise’

18 juli 2017

Een woonwijk met een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk dankzij een minimale CO2-uitstoot en lokaal opgewerkte hernieuwbare energie. Dat is wat Bontinck Architecture & Engineering gaat realiseren in de ecowijk Gantoise in Gentbrugge, meldt Architectura.be. In samenwerking met Areal Architecten en denc!-studio.

Beeld: Bontinck Architecture & Engineering

De terreinen van het voormalige Ottenstadion en van de tennis- en hockeyclub La Gantoise in Gentbrugge maken plaats voor een nieuwe woonwijk met wijkpark. Het totale project omvat een BVO van 43.000 m2.

 

Ecowijk Gantoise wordt een duurzame modelwijk voor de 21ste eeuw met een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk. Dit vergt een brede aanpak op verschillende fronten. Minimale CO2-uitstoot, lokaal opgewekte hernieuwbare energie en hergebruik van water waar mogelijk komen aan bod.

 

Voor elk aspect zochten de ontwerpers naar de meest duurzame aanpak, zonder de betaalbaarheid van de woningen in het gedrang te brengen. Er wordt een BREEAM-assessment voor duurzame woonwijk opgemaakt met als doel het duurzaamheidscertificaat ‘outstanding’.