© MATTHIAS DESMET

Projectbezoek

Triënnale Brugge

Vr 27 augustus 2021
Brugge
Vr 10 september 2021
Brugge

Van 8 mei tot 26 september 2021 vormt de binnenstad van Brugge opnieuw het decor voor de Triënnale met hedendaagse kunst en architectuur. Het thema van 2021: TraumA. TraumA balanceert tussen het aanwezige en het verborgene. Het speelt in op de verbeelding, op de pracht en de praal, maar ook op het ‘unheimliche’ dat er ondergronds aanwezig is. Want hoewel Brugge voor velen een droombestemming lijkt, sluimert er in deze picture-perfect-wereld ook armoede, eenzaamheid, vervuiling of angst. TraumA brengt ook de minder fraaie aspecten van de stad naar boven en laat ze deel worden van de beeldvorming.
 

Op vrijdagnamiddag 27 augustus en 10 september neemt een gids ons mee langs een route met installaties van nationale en internationale kunstenaars en architecten, naar plekken die laveren tussen waan en werkelijkheid, tussen privé en publiek, tussen droom en nachtmerrie. Onzichtbare lagen worden blootgelegd en vergeten verhalen worden verteld. Alvorens we het parcours verkennen voorziet één van de curatoren van de Triënnale ons van een introductie.  

 

Deze activiteit wordt gratis aangeboden door de steun van onze partners Cosentino en Wienerberger. 

terug naar overzicht

Programma

14u00

Ontvangst en verwelkoming NAV

Verwelkoming in hartje Brugge. We spreken af om 14 uur op de Markt. Parkeren kan in de nabijgelegen ondergrondse parkeergarages 't Zand of Biekorf. Ook aan het station is er parkeergelegenheid.

14u30

De Triënnale: een introductie

Curator, Triënnale Brugge 2021

15u00

Begeleide rondleiding Triënnale Brugge

Het parcours wordt te voet afgelegd en duurt ongeveer twee uur.

17u00

Afsluitende receptie

De namiddag wordt afgesloten met een drankje en een hapje in hotel Augustyn. Ideaal om nog eens bij te praten na een hobbelig coronajaar.

Praktisch

Data & locatie

Vr 27 augustus 2021: Brugge

 

Vr 10 september 2021: Brugge

Tijdstip

Welkom vanaf 14 uur op de Markt van Brugge.

Genodigden

Exclusief NAV-leden.

Deelnameprijs

Deelname aan deze activiteit is gratis.

Meer info

kaat.paepe@nav.be.

Met de steun van: