Nieuws

Danny Van Assche wordt nieuwe Unizo-topman

23 november 2017

De Raad van Bestuur van UNIZO draagt Danny Van Assche voor als nieuwe UNIZO-gedelegeerd bestuurder. De voordracht gebeurt formeel op de Algemene Vergadering van 7 december. Danny Van Assche, op dit ogenblik afgevaardigd bestuurder van Horeca Vlaanderen, werd unaniem als finale kandidaat weerhouden door het UNIZO-selectiecomité, na een uitvoerige procedure, samen met extern selectiebureau Schelstraete-Delacourt, en na uitgebreide consultatie van verschillende stakeholders. Van Assche (45) volgt Karel Van Eetvelt op, die op 1 oktober de overstap maakte naar Febelfin. UNIZO kijkt ernaar uit om samen met de nieuwe topman verder te bouwen aan een toekomstgerichte UNIZO-werking, in het belang van alle zelfstandige ondernemers in Vlaanderen en Brussel.

Met Danny Van Assche trekt UNIZO een bekende en vertrouweling van het huis aan. Van 2005 tot 2010, net voor zijn overstap naar Horeca Vlaanderen, werkte hij al bij UNIZO, als adviseur Sociale Zaken, op de studiedienst. Die grote affiniteit met de organisatie en haar leden, en met het sociaal overleg, vormden belangrijke elementen om Danny Van Assche voor te dragen. Dat in combinatie met de succesvolle manier waarop hij Horeca Vlaanderen de afgelopen jaren heeft geleid en verder uitgebouwd.

 

Danny Van Assche is licentiaat in de Economische Wetenschappen en behaalde een doctoraat in de Politieke en Sociale Wetenschappen. Hij woont in Wilrijk, is gehuwd en heeft twee dochters.


Als de UNIZO-Algemene Vergadering de voordracht van Danny Van Assche op 7 december goedkeurt, neemt hij begin 2018 zijn nieuwe rol als UNIZO-gedelegeerd bestuurder op. Een concrete startdatum wordt later bepaald.