Architectuur

Shortlist voor Brick Award 2018 bekend

23 november 2017

De 50 genomineerde projecten voor de Brick Awards 2018 zijn bekend. Dat meldt Bouw & Wonen. Ze zijn door een panel van architecten en architectuurjournalisten geselecteerd uit 600 projecten met een buitengewone keramische architectuur in 44 landen. Een opvallende genomineerde is een appartementengebouw van dmvA-Architecten in Mechelen. Volgend jaar mei reikt de jury in Wenen de Brick Award uit aan de winnaar van de Grand Prize en de winnaars in 5 categorieën.

Lorette Convent - Apartments Drbstr, Belgium © Bart Gosselin

Na het opstellen van de shortlist van 50 projecten voor de uitreiking van 2018 is het nu aan de onafhankelijke jury de categoriewinnaars en de winnaar van de Grand Prize vast te stellen. De categorieën zijn dit jaar: Feeling at home, Living together, Working together, Sharing public spaces en Building outside the box. Jurycriteria zijn innovatieve vormgeving, bijzonder gebruik van keramiek, functionaliteit en duurzaamheid. Het enige dat telt is de expertise en de mening van de jury. De jury bestaat dit jaar uit 5 gerenommeerde architecten uit 5 EU-landen.

 

De Wienerberger Brick Awards (sinds 2004) zijn de tweejaarlijkse internationale architectuurprijzen die worden uitgereikt aan bijzondere voorbeelden van moderne en innovatieve architectuur in keramiek. Keramische producten moeten een belangrijke rol spelen in het ingediende project. Het gebruik van Wienerberger-producten is geen voorwaarde voor deelname. Wienerberger heeft ook geen stem in de selectie.