Nieuws

Win de Onroerenderfgoedprijs 2018

9 januari 2018

Het agentschap Onroerend Erfgoed organiseert in 2018 voor de derde keer een Onroerenderfgoedprijs. Die staat opnieuw in het teken van publiek toegankelijk erfgoed. Kandidaten kunnen zich tot en met 1 maart 2018 inschrijven. Deze editie is bijzonder omdat we dit jaar ook het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed vieren. Voor die gelegenheid delen we uitzonderlijk een extra award uit: de prijs participatie.

De Onroerenderfgoedprijs 2018 zal worden uitgereikt aan beschermd erfgoed dat regelmatig toegankelijk is voor publiek. Het kan gaan om bouwkundig, landschappelijk en archeologisch erfgoed. Zowel particulieren, openbare besturen als andere initiatiefnemers kunnen een project indienen.

 

Kandidaten voor de wedstrijd krijgen de kans om zich in te schrijven tot en met 1 maart 2018 met een digitaal inschrijvingsformulier. De Onroerenderfgoedprijs heeft drie laureaten, waarvan één als winnaar wordt aangeduid. Elke laureaat ontvangt 2.500 euro. De winnaar krijgt daar bovenop nog eens 12.500 euro. Er wordt ook een publieksprijs aan deze wedstrijd gekoppeld, waarbij het grote publiek kan stemmen op zijn favoriete laureaat. Vakmensen maken kans op een eervolle vermelding voor vakmanschap. 

 

Naar aanleiding van het Jaar van het Cultureel Erfgoed wordt in 2018 eenmalig een extra award uitgereikt: de prijs participatie. Deze extra onderscheiding beloont een project met een sterk uitgebouwd maatschappelijk luik. Dat sluit aan bij de ambitie van Europa om de Europese identiteit te versterken via onder meer erfgoed. De prijs participatie is geen geldprijs, maar wel een soort kwaliteitslabel voor de winnaar ervan.  

 

De prijsuitreiking van de Onroerenderfgoedprijs zal plaatsvinden op vrijdag 5 oktober 2018.

Voor meer informatie over de prijs, surf je naar www.onroerenderfgoedprijs.be.