Innovatie

Latero gevelsteen: nog verfijnder coloriet

7 februari 2018

Ter gelegenheid van Batibouw steekt Wienerberger de bekende Terca Latero gevelsteen in een nieuw kleurenpak. Het aangepaste palet is neutraal en puur, en serveert een gracieus evenwicht tussen warme en koele tinten. Dat geeft de Latero gevelsteen nog ruimere toepassingsmogelijkheden.

Tijdloos hedendaags

 

Het nieuwe, neutrale kleurenpalet vol zachte, natuurlijke tinten sorteert een heel apart effect van zacht verweerde materialen: Latero Avorio, Basalto, Rubino, Castana, Zafferano en SedaHet koude grijs en de warmere kleuren zijn tegelijkertijd ruw en verfijnd, subtiel en sterk, relaxed en inspirerend. Die verrassende combinatie maakt ze vlot integreerbaar in een hedendaagse architectuur met het oog op een tijdloze look.

 

Eersteklas kleisteen

 

De Latero collectie, beschikbaar in Waalformaat (± 215/218x102x50 mm), heeft een karakteristieke, oneffen oppervlaktetextuur dankzij de toepassing van de Wasserstrich-techniek. Die structuur staat garant voor een levendige gevel met een ingetogen dieptewerking. De kleur wordt bekomen door middel van engobes, die over de droge steen worden verneveld en mee gebakken. Met de Latero zit u in de premier league.

Batibouw-beurs, Brussels Expo, 22/02/2018 – 04/03/2018, hal 5, stand 309

Nuttige links