Nieuws

Terugblik: bezoek duurzame wijk & nieuwe bib Waregem (kiekjes!)

23 april 2018

Een stralende zon? Check! Een al even stralende groep architecten? Check! We blikken terug op een fijne architectuurtrip doorheen Waregem. NAV West-Vlaanderen ging op pad langs de De Duurzame Wijk en de nieuwe bibliotheek.

Foto: Luc Groosman

De duurzame wijk

 

Met 'De Duurzame Wijk' in Waregem, een ontwerp van Wielfaert Architecten, lanceert Wienerberger een opvallend pioniersproject: een wijk die volledig vanuit een duurzame invalshoek werd aangepakt, en dit zowel op ecologisch, economisch als sociaal vlak. Hiervoor ontving men op 27 oktober 2016  het BREEAM Excellent duurzaamheidscertificaat. Gesteund op een toekomstgerichte visie met respect voor de Belgische bouwtraditie. Dit unieke en innovatieve project zet dan ook de standaard voor duurzaam wonen in de toekomst.

 

De nieuwe bibliotheek

 

Op 1 oktober opende de nieuwe bibliotheek zijn deuren, een ontwerp van Robbrecht en Daem en Goedefroo + Goedefroo Architecten en is onderdeel van het project Zuidboulevard.

Binnen dit project is de bibliotheek een plek waar kennisdeling centraal staat maar ook ruimte is voor ontmoeten en bezoeken; boven, onder en door elkaar. Net als het concept is de opbouw en het materiaalgebruik eerlijk en zichtbaar.

Foto: Luc Groosman