Innovatie

Wienerberger lanceert De kracht van Rood – editie 2018

22 mei 2018

In 2008 bracht Wienerberger een compleet naslagwerk uit over de onmiskenbare troeven van de keramische binnenmuursteen. ‘De kracht van Rood’ groeide al snel uit tot een referentiedocument voor elke bouwprofessional. Gezien de steeds evoluerende regelgeving verschijnt nu een volledig geüpdatete versie.

Als vooraanstaande producent van keramische materialen is Wienerberger goed geplaatst om zijn licht te werpen op de keramische binnenmuursteen. Die blijft tot vandaag onovertroffen als duurzaam bouwmateriaal en geniet de voorkeur van de kwaliteitsbewuste bouwheer en vakman.

 

De rode kracht

 

Het naslagwerk bespreekt uitvoerig alle eigenschappen en criteria waaraan de keramische binnenmuursteen moet voldoen: thermisch en akoestisch isolerend vermogen, draagkracht, brandgedrag, maatvastheid… Maar De kracht van Rood gaat verder en bevat ook heel wat praktische tips, details en uitvoeringsadviezen. Zo kan de bouwprofessional stap voor stap kennismaken met de performante eigenschappen van een keramische binnenmuursteen.

 

Bruikbare informatie

 

Naast een beschrijving van de productie, omvat het naslagwerk heel wat informatie over de specifieke toepassingsmogelijkheden, de duurzame eigenschappen, de bouwtechnische specificaties en de kwaliteiten van de keramische binnenmuurstenen. De relevante regelgeving en normering komen eveneens aan bod.

Partner van de vakman

 

Naast De kracht van Rood stelt Wienerberger nog tal van tools ter beschikking voor de bouwprofessional. Samen met de technische brochures en productfiches, de website, de online rekenbladen en de Bouwknopenatlas, vormt het de meest complete informatiebron. Het boek krijgt vast een bevoorrechte plek in de bibliotheken van de architecten, ingenieurs, aannemers, studiebureaus en scholen. Zij kunnen er het maximum uithalen bij het opmaken van plannen en lastenboeken of bij het werk op de werf.

Professionals kunnen vanaf nu een gratis exemplaar van De kracht van Rood ontvangen op eenvoudige aanvraag via www.wienerberger.be/krachtvanrood