Nieuws

Dag van de Ondernemer: u verdient ons respect

Kati Lamens, voorzitter NAV • 16 november 2018

Op deze Dag van de Ondernemer wil NAV jullie bedanken voor jullie rol als architect én ondernemer. NAV-voorzitter Kati Lamens heeft een warme boodschap voor alle architecten die iedere dag alles uit de kast halen!

"Onze klanten en de gebruikers van onze gerealiseerde ontwerpen erkennen ons in de eerste plaats voor onze creativiteit, die van onschatbare waarde is. Maar daar bovenop is een gezond ondernemerschap onmisbaar om onze rol te kunnen blijven opnemen. Dat aspect blijft vaak onderbelicht.

We willen dan ook graag onze appreciatie laten blijken voor uw volharding om dit te blijven waarmaken, voor de toegevoegde waarde die u aan onze samenleving schenkt. Ze heeft u als architect broodnodig om al het goede rondom ons te creëren en in ere te houden of te herstellen, het te laten functioneren, om verbindingen te leggen tussen mensen en zaken, om aan de toekomst te denken en vaak ook om het onmogelijke waar te maken.

Blijf dus zeker aan de slag, want zonder jullie redden we het niet. PROFICIAT! En blijf vooral zo verder aan de weg timmeren."

5 vragen aan

We stelden vijf vragen aan architecten-ondernemers met een duidelijke visie. Ontdek hun antwoorden.

 

Esther Vandebergh & Inès Moeneclaey: “Veel bouwheren vragen om je ereloon te laten zakken. Geef hier niet aan toe.” Lees meer.

 

Robby Delobelle: “De tijd dat je als architect alles alleen kan is voorbij. Laten we meer samenwerken.” Lees meer.

 

Luk Vorsselmans: "Draag een positief verhaal uit, zonder de realiteit uit het oog te verliezen." Lees meer.

 

Jef Vandekerkhof: "Durf je job 's avonds los te laten. Het geeft je veel meer energie om er ’s morgens vol tegenaan te gaan." Lees meer.

 

Baro Architectuur: "Laat je niet te veel opjagen en communiceer goed en gepast. Anders heb je geen tijd meer om te werken." Lees meer.

 

Filip Vandeghinste: "Hou vanaf de eerste schetsontwerpen rekening met de budgettering, zodat de droom niet omslaat in een nachtmerrie." Lees meer.