Nieuws

Eandis en Infrax worden ‘Fluvius’: uniforme tarieven sinds 1 januari

8 januari 2019

Naar aanleiding van de oprichting van Fluvius, het nieuwe bedrijf ontstaan uit de fusie tussen Eandis en Infrax, werd op 1 januari gestart met uniforme tarieven. De nieuwe tarieven gelden voor het volledige Fluvius-werkingsgebied.

Nieuwe tarieven online

 

Je vindt de tarieven terug op onze websites:

Eandis:

Infrax:

 

Let op! Vanaf 7 februari 2019 houdt Fluvius enkel nog www.fluvius.be actueel.

 

Achtergrond

 

Voor de opmaak van de nieuwe tarieven volgde Fluvius deze leidraad:

 

  • Alle bestaande tarieven zijn geïndexeerd op basis van de index van 08/2018. Concreet betekent dit een tariefverhoging van 2,24%.
  • Voor een dienst (of product) die zowel bij ex-Eandis als bij ex-Infrax in het aanbod zat, behouden we steeds het laagste tarief. (wel geïndexeerd aan 2,24%).
  • In functie van de uitrol van de digitale meter passen we vanaf 1 juli 2019 nieuwe aansluittarieven toe:
    • Van 1 januari 2019 tot 30 juni 2019 gelden de aansluittarieven met behoud van de klassieke meter, en
    • Vanaf 1 juli 2019 wijzigen de aansluittarieven voor laagspanningsaansluitingen tot 80 Ampère en lagedrukaansluitingen tot metertype G6, omdat we vanaf dan rekening houden met de plaatsing van een digitale meter. Wie na 1 juli 2019 een digitale meter krijgt, zal het nieuwe tarief al in het voorjaar in zijn klantenofferte zien staan.
  • Vanaf 1 januari 2019 zijn er geen verschillende tarieven meer voor privé-initiatiefnemers en initiatiefnemers met een sociale of maatschappelijke opdracht. De VREG verbiedt ons om nog langer de kosten voor netuitbreidingen bij sociale verkavelingen door te rekenen aan d DNB’s (distributienetbeheerders). Dit is namelijk discriminerend en dekt niet alle kosten.