event

Gratis naar InterSolution dankzij NAV: internationale vakbeurs voor solarmarkt in Gent (23/24 jan)

9 januari 2019

Wereldwijd is de solarindustrie in opmars, en dat is in België en Nederland niet anders. Solarprojecten worden in onze regio steeds talrijker én grootschaliger. Met de groei van de markt neemt ook het aantal spelers toe. Op de 8e editie van InterSolution, dé netwerk- en vakbeurs voor zonne-energie in de Benelux, op woensdag 23 en donderdag 24 januari 2019 in Flanders Expo in Gent (België), krijgen solarprofessionals een totaaloverzicht van de snel evoluerende markt. Toegang is gratis mits registratie vooraf op www.intersolution.be met actiecode INTS170613.

Toegang is gratis mits registratie vooraf op www.intersolution.be met actiecode INTS170613.

Het succes van editie 2018 bewijst dat de solarmarkt in België opnieuw in de lift zit. Ook het klimaatakkoord van Parijs en beloftes binnen de Europese Unie nopen de Belgische en Nederlandse overheden zonne-energie op grote schaal te stimuleren. Zonne-energie is én blijft de toekomst.

 

Net als de zeven voorgaande edities sinds 2009 – met telkens gemiddeld 3.800 bezoekers – wordt InterSolution 2019 een internationaal B2B-forum voor de solarindustrie, waar vraag en aanbod elkaar treffen.


Een bezoek aan InterSolution is daarom nuttig voor iedereen die professioneel in aanraking komt met de solar business, zoals elektriciens, solarteurs, fabrikanten, bouwaannemers, installateurs, studiebureaus, dakwerkers, loodgieters, architecten, verdelers, verwarmingstechnici, openbare besturen en andere solarprofessionals actief in consultancy, hernieuwbare energie of zwembaden. Voorbije editie kwam maar liefst 16 procent van de bezoekers uit Nederland.

 

Alle innovaties onder één dak


Toonaangevende leveranciers uit heel Europa (onder andere uit België, Nederland, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Italië en Israël) demonstreren op InterSolution hun laatste nieuwigheden op het vlak van zonnepanelen, energieopslag, montagesystemen, regeltechnieken en software.


Ook zonneboilers krijgen steeds meer aandacht, zowel in de consumenten- als de zakelijke markt. In Vlaanderen wordt er vandaag de dag bij nieuwbouw in 12 procent van de huizen een zonneboiler geplaatst.


Ook monitoring is niet meer weg te denken uit de hedendaagse zonne-energiesector, nu meer en meer fabrikanten het niet langer als een optie aanbieden maar standaard toevoegen aan hun omvormers.


Kortom, de vakbeurs brengt een actueel totaaloverzicht van: batterijen, bedrading, fixatiesystemen, meet- en regeltechnieken, monitoringsystemen, montagesystemen, omvormers, productie-uitrusting, PV-modules, regulatoren, software, trackers, warmtepompen, zonneboilers, zonnecellen, zonnecollectoren, zonnepanelen…

 

Heroplevende markt


InterSolution volgt de groei van de markt door komende editie te laten plaatsvinden in een ruimere beurshal: Hal 8 in plaats van Hal 3 van Flanders Expo. InterSolution 2019 wordt daardoor 2.000 vierkante meter groter dan vorig jaar.
Beursorganisatrice Delphine Martens van Delfico bvba: “InterSolution onderstreept het positivisme dat er onder de zonne-energiebedrijven leeft aangaande de marktontwikkeling. Bezoekers van de beurs komen zich bewust informeren bij de tientallen exposanten. Met InterSolution willen we actief bijdragen aan de verdere ontwikkeling en innovatie van de sector in de Benelux. Elke speler in de sector van zonnestroom, zonnewarmte, warmtepompen en energieopslag die zichzelf serieus neemt mag niet ontbreken op InterSolution.”

 

Gratis Masterclasses


Ook dit jaar worden er in de conferentieruimte van de beurshal een reeks gratis Masterclasses door de deelnemende exposanten aangeboden. Deze infosessies zijn praktijkgericht en geven duiding bij de laatste ontwikkelingen en innovaties in de markt. Het programma van de Masterclasses vind je op www.intersolution.be.

Gratis ticket?


De vakbeurs InterSolution vindt plaats in Hal 8 in Flanders Expo Gent (België). Op woensdag 23 januari is de beurs geopend van 9.30 uur tot 20 uur. Op donderdag 24 januari zijn de openingstijden 9.30 uur tot 18 uur. Registreren voor een gratis bezoek aan InterSolution kan op de website www.intersolution.be met actiecode INTS170613. Op de website vind je ook een actueel overzicht van de deelnemende exposanten.