Innovatie

Aquaral: gevelsteencollectie met uniek watermerk

11 februari 2019

Op Batibouw presenteert Wienerberger, fabrikant van keramische bouwproducten, de gloednieuwe gevelsteencollectie Aquaral. Dankzij de Wasserstrich methode, waarmee de kleistenen na het bakken weer uit de mal worden gehaald, zal de collectie met haar unieke feel & touch zowel professioneel als bouwheer verrassen. Aquaral is verkrijgbaar in de tinten wit, grijs, bruin, geel en rood en leent zich voor een uiterst gevarieerd palet aan toepassingen wat architectuurstijl en combinatie met andere materialen betreft.

Wasserstrich?

 

Om een kleisteen na het bakken weer gemakkelijk uit de mal te kunnen verwijderen, wordt hij normaal bezand. Voor de Aquaral is dat niet het geval. Hij wordt uit de bakvorm gehaald met behulp van water, een methode die bekend staat als Wasserstrich. Door die aanpak krijgt de baksteen een lichtjes verweerd en geschaafd oppervlak, dat heel apart oogt en aanvoelt. Het lijkt alsof de gevelsteen zachtjes geborsteld is, een effect dat mooi contrasteert met de eerder ruwe randen die hem een robuust karakter geven.

 

Gemaakt voor het contrast

 

Die mix van eigenschappen maakt van de Aquaral een tijdloze gevelsteen die zich voegt naar elke architectuurstijl en geen enkele combinatie met een ander materiaal uit de weg gaat. Het beschikbare kleurenpalet, beschikbaar in Deens Formaat (± 228 x 108 x 54 mm), versterkt die heel ruime inzetbaarheid. De Aquaral wordt aangeboden in de tinten Ginger wit, Bark grijs, Mink bruin, Sable geel en Pepper rood en kan daarmee iedereen bekoren. Uiteraard kan de Aquaral collectie alle gekende technische kwalitatieve troeven van de Wienerberger gevelstenen voorleggen. Ga dus zeker even kennismaken met deze nieuwe kleitelg op de stand van Wienerberger.

Batibouw-beurs, Brussels Expo, 21/02/2019 – 03/03/2019, hal 5, stand 309

Aquaral Bark Grijs

Aquaral Ginger Wit

Aquaral Pepper Rood

Nuttige links