NAV maakt nominaties Jo Crepain Prijzen 2019 bekend

7 mei 2019

Op 6 juni 2019 reikt NAV al voor de derde keer Jo Crepain Prijzen uit aan architect-ondernemers die professionaliteit en innovatie koppelen aan engagement voor de maatschappij en de eigen sector. Op een kleine maand voor het event maakte organisator NAV vandaag de nominaties bekend. Voor de Jo Crepain Prijs voor Beloftevol Startend Architectenbureau zijn dat B-ILD uit Brussel, net architectuur uit Gent en m u r m u u r met kantoren in Gent en Ronse. Voor de Jo Crepain Prijs voor Innovatief Architectenbureau < 10 medewerkers zijn dat Trans uit Gent, RE-ST uit Antwerpen en DMOA uit Leuven. Voor de Jo Crepain Prijs voor Innovatief Architectenbureau ≥ 10 medewerkers ten slotte dingen POLO Architects met kantoren in Antwerpen en Brussel, OYO Architects uit Gent en B-architecten uit Antwerpen naar de hoofdvogel. Daarnaast deelt NAV op 6 juni ook opnieuw een Carrièreprijs uit. Wie plaatst zich in het rijtje met namen zoals Robbrecht en Daem architecten, OMGEVING (OM/AR architecten), Coussée & Goris, Callebaut-Architecten en denc!-studio?

Met de Jo Crepain Prijzen bekroont NAV al sinds 2013 architect-ondernemers die professionaliteit en innovatie koppelen aan engagement voor de maatschappij en de eigen sector. Op 6 juni 2019 kom je te weten wie opnieuw een van de tweejaarlijkse Prijzen in de wacht sleept. Per categorie selecteerde NAV 3 genomineerden op basis van ingestuurde portfolio’s en een door de kandidaten uitgewerkte visienota. Vervolgens knoopte de jury tijdens een pitch met elk van die genomineerden een dialoog aan om uiteindelijk een winnaar te kiezen.

 

Voorstelling genomineerden in beeld en tekst

 

Wie die winnaars worden, komen we te weten op 6 juni. Maar wie vandaag al een idee wil krijgen van de kwaliteiten van de genomineerden, kan terecht op de website www.jocrepainprijzen.be/genomineerden. Op de website wordt elke nominatie gemotiveerd aan de hand van een exclusieve reportage, zowel audiovisueel als geschreven.

De uitreiking vindt plaats op donderdag 6 juni om 19u30. De winnaars slepen een LAPETYL in de wacht, een trofee ontworpen door Nick Ervinck, een Belgisch beeldend kunstenaar die onder meer in MOCA Shanghai, MARTa Herford MAMA Rotterdam en Telic Art Exchange Los Angeles/Berlin tentoonstelde. VRT Chef Cultuur Joris Vergeyle staat in voor de presentatie en live muziek is er van Noah Vanden Abeele aan de piano, begeleid door 5 strijkers. Achteraf ontmoet het kruim van de Vlaamse architectuurwereld elkaar tijdens een culinair netwerkmoment. Tijdens de avond wordt ook een exclusieve publicatie verdeeld die alle laureaten in beeld brengt en het juryverslag bevat.

Het initiatief geniet de steun van verschillende partners. Voor de editie van 2019 zetten alvast de volgende opnieuw hun schouders onder dit initiatief: main partner Wienerberger, ARCH@WORK, Febelarch, Liantis, Renson, Reynaers, Velux Commercial en Niko en media partners Dimension, Elma Multimedia, het Vlaams Architectuurinstituut en Architectura.be. De uitreiking vindt plaats in de voormalige brouwerij Lamot in Mechelen.


Bredere strategie

 

Het initiatief van NAV kadert in een brede strategie van diverse projecten die het ontplooit om architectenondernemingen meer economische slagkracht te geven, zoals Lerende Netwerken en Kick Off Days for Architects en de managementopleidingen bij Vitruvius Academy. Daarnaast wil NAV aandacht vragen voor de voortrekkersrol die architecten opnemen om maatschappelijke uitdagingen te beantwoorden zoals de klimaatopwarming, mobiliteit, het nieuwe Beleidsplan Ruimte Vlaanderen...