Nieuws

Dag van de Ondernemer: 5 vragen aan architect Peter Geldof

21 november 2019

Op vrijdag 22 november 2019 is het de Dag van de Ondernemer. Dé gelegenheid om jullie te bedanken voor jullie lef, enthousiasme en creativiteit. Daarom trekt ons team een dag lang door heel Vlaanderen om architecten te bezoeken en ideeën uit te wisselen. Architect Peter Geldof (zaakvoerder van 2PK architecten) deelt alvast zijn ervaringen met jullie…

Rechts: Peter Geldof. Links: mede-zaakvoerder Kris Merket

Wat motiveert u om er elke dag voor te gaan?

Peter Geldof: "Om de puzzel te doen passen: zowel ruimtelijk, budgettair, qua planning en ook op menselijk vlak: dat het klikt en een motiverende en constructieve samenwerking met opdrachtgevers, diensten, aannemers, … is."

 

Als u 1 tip mag geven aan beginnende architecten-ondernemers, welke dan?

"Go for it en wees dankbaar voor de kansen die je krijgt, want ook in kleine uitdagingen kunnen onverwachts mooie kansen zitten."

 

Het belangrijkste moment van de dag is…

"’s Morgens vroeg: de rust van ongestoord en fris te kunnen doorwerken."

 

Wat is uw grootste fout waarvan u blij bent dat u die gemaakt hebt?

"Zelf de handen uit de mouwen steken voor ons scoutslokaal. Dit was vroeger als ‘bouwmeester’ normaal, maar vandaag mag dit niet in combinatie met architect-zijn, dus dat is in principe fout. In samenwerking met een team vrijwilligers en aannemers is het wel tof en inspirerend om mee te doen en denken als uitvoerder."

 

Wat wenst u uw collega’s vandaag toe op de Dag van de Ondernemer?

"Ik wens iedereen dat beetje extra tijd op een drukke dag om alles te kunnen relativeren en na te denken over de toekomst."