Nieuws

WTCB wint Gouden Baksteen 2020

3 februari 2020

Het WTCB (het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf) heeft afgelopen vrijdag tijdens het jaarlijks gala-event van Bouwunie in ’t Bau-huis in Sint-Niklaas “De Gouden Baksteen” in de wacht gesleept. Bouwunie reikt deze award jaarlijks uit aan een persoonlijkheid, organisatie of instelling die zich uitermate inzet voor de bouwsector.

De Gouden Baksteen gaat naar het WTCB - Foto: Bouwunie

“De bouwsector staat voor heel wat evoluties”, zegt Jean-Pierre Waeytens, gedelegeerd bestuurder van Bouwunie, die de zelfstandigen en de kmo’s in de bouwsector verdedigt.  “De uitdagingen zijn niet min. Het bouwlandschap is in volle verandering. Denk aan de grote digitaliseringsgolf die op ons afkomt, het circulair bouwen, de energie- en klimaatuitdagingen, nieuwe bouwtechnieken… Het WTCB, het onderzoekscentrum van en voor de bouw, heeft hierin pionierswerk verricht en is een van de belangrijke steunpilaren voor onze ondernemers. Hun grote uitdaging is nu om alle kennis en expertise op een begrijpelijke en toepasbare manier te vertalen op maat van onze kmo’s. Onder de leiding van Olivier Vandooren is er het voorbije jaar duidelijk een nieuwe en frisse wind door de organisatie gewaaid. Er is meer oog voor de kmo’s en men communiceert helder. Samen met het WTCB wil Bouwunie hier de volgende jaren op blijven inzetten.”

 

In het verleden mochten persoonlijkheden als Kris Peeters, Bart Tommelein, Philippe Muyters, Marianne Thyssen en organisaties als VDAB en FVB Constructiv de begeerde trofee in ontvangst nemen. “Beleidsacties op een positieve manier waarderen” is de filosofie achter het gebeuren.

Bronnen
  • Bouwunie