Innovatie

Nieuw bij Wienerberger: Gevelstenen voor architectuur met cachet

11 februari 2020

Wienerberger, fabrikant van keramische bouwmaterialen, presenteert twee nieuwe collecties van gevelstenen en breidt twee bestaande collecties uit met nieuwe tinten. Ordewoorden zijn een klare lijn, een tijdloze uitstraling, een ongekende architecturale vrijheid, een uitnodiging tot interactie met andere materialen en openheid naar zowel de bebouwde als de natuurlijke omgeving. Uiteraard kunnen alle collecties de gekende technische kwaliteitstroeven van de Wienerberger gevelstenen voorleggen.

Scherpgelijnd en tijdloos: Elignia

Met hun vederlichte belijning en hun langwerpige formaat (± 288 x 90 x 48 mm) benadrukken de Elignia bakstenen van Terca de horizontale zeggingskracht van een gevel. Als ze worden verwerkt met een fijne voeg, komen die kwaliteiten extra uit de verf. Het ingetogen en tijdloos kleurenpalet van wit en grafietgrijs (Arctica Wit, Nordica Wit, Nebula Grijs en Magma Grijs) is op maat gesneden van een verfijnde vormgeving. De gevel krijgt tevens een subtiel maar karaktervol reliëfeffect dankzij de fijne, licht generfde structuur van de gevelsteen.

Elignia Arctica Wit

Opgaan in de natuur: Tolus

Eenvoud en rust zijn de kernwoorden voor de collectie Tolus. Het palet vol zachte, luchtige en organische tinten van grijs, geel en paars (Tan Grijs, Mint Geel en Maya Paars) leent zich perfect voor de integratie van een hedendaags ontwerp in een natuurlijke of ingetogen omgeving. Ook combinaties met andere gevelmaterialen is de Tolus op het lijf geschreven. De collectie is verkrijgbaar in het formaat RF 238 x 90 x 40 mm.

Tolus Tan Grijs

Extra coloriet

De collecties Metropolis en Archipolis, beide beschikbaar in het formaat Eco-brick en dus ideaal om meer te isoleren of extra binnenruimte te creëren, krijgen er enkele kleurnuances bij. Metropolis, dat esthetische roots heeft in de modernistische art deco uit de jaren ’20 en is geconcipieerd voor strakke, gelijnde gevels met karakter omvat naast de vijf basistinten in geel, rood, zwart en bruin voortaan ook twee grijze kleuren met engobes en ruw ogende randen: Sonic Grijs en Dover Wit in het formaat 240 x 65 x 40 mm.

 

In de rijke, luxueuze collectie Archipolis met haar gekleurde engobes en krachtige texturen wordt het palet van geel, rood, bruin en zwart aangevuld met de subtiele kleurstellingen Nemo Wit en Mica Grijs in het lange formaat 400 x 65 x 40 mm.

Metropolis Sonic Grijs

Archipolis Nemo Wit

Nuttige links