Nieuws

Architect Marc Dubois bekroond met RIBA International Honorary Fellow

5 november 2020

De Gentse architect Marc Dubois werd in Londen bekroond met een RIBA International Honorary Fellow. Dat meldt Het Nieuwsblad. Een erkenning voor zijn inzet voor de Vlaamse architectuur.

Foto: marcdubois.be

Het Royal Institute of British Architects (RIBA) in Londen is één van de oudste en meet prestigieuze architectenvereniging van Europa. Sinds een vijftiental jaar geeft de RIBA enkele erkenningen uit per jaar, zogenaamde fellowships. 

 

Die eer valt nu te beurt aan Marc Dubois. Hij schrijft al vele jaren over architectuur, geeft les aan de KU Leuven en is een invloedrijke stem in het internationale architectuurveld. In Gent kwam Dubois de laatste jaren in de schijnwerpers met een pleidooi voor een stadsbouwmeester, een functie die ondertussen ingevuld is bij de Stad Gent.

 

“Marc Dubois is altijd gefocust geweest op het promoten van de unieke waarden van de hedendaagse Vlaamse architectuur”, zegt de RIBA in een verklaring. “Zijn onvermoeibare internationale inzet, promotie, documentatie en architecturale reflectie hebben de architectuur van zijn land getransformeerd en geherpositioneerd.”