Nieuws

Women in Architecture: 52 vrouwen uit de Belgische architectuur delen hun verhaal op Instagram

28 januari 2021

Geïnspireerd door een initiatief uit het Verenigd Koninkrijk, waarop architecte Tine Broos (KRAS architecten) werd uitgenodigd, klopte Tine bij een aantal architectuurorganisaties aan met het idee om een gelijkaardig platform te creëren voor Belgische architectes. Deze week werd de Instagram-pagina gelanceerd. Momenteel zetten zeven organisaties hun schouders onder dit initiatief: Associatie van Interieurarchitecten, Centre International pour la Ville, l'Architecture et le Paysage, Federatie van de architectenverenigingen van België, Institut Culturel d'Architecture Wallonie-Bruxelles, Netwerk Architecten Vlaanderen, Union des Femmes Architectes de Belgique, Union Wallonne des Architectes, Vlaams Architectuurinstituut.

Het concept: Instagram take-over

Het concept is dat een uitgenodigde architecte gedurende zes dagen het Instagramaccount overneemt, en iedere dag content post over zichzelf en haar leven als architect, haar bureau, het architectenberoep, haar inspiraties, etc.

Vanaf de lancering van de pagina op Internationale Vrouwendag, op 8 maart 2021, zullen deze takeovers gedurende 52 weken lopen. Door op deze manier 52 vrouwen aan bod te laten komen, willen we de brede ervaring van vrouwen in de architectuur etaleren en een platform bieden voor de, vaak onderbelichte, rol die ze spelen in het architectuurveld. 

 

52 vrouwen en 4 ambassadrices

Deze boeiende groep van 52 vrouwen omvat niet enkel architectes, maar ook om vrouwen uit de brede architectuurpraktijk: vrouwen die actief zijn binnen het onderwijs, in openbare functies, als fotografe, curator, grafisch vormgever, …

 

Uiteraard zijn er meer dan 52 inspirerende vrouwen actief in het architectuurveld in ons land. Het account zal de komende jaren kunnen blijven bestaan en wekelijks gevoed worden met nieuwe content.

 

Women in Architecture Belgium wordt eveneens ondersteund door Oana Bogdan, Chantal Dassonville, Wivina Demeester en Sabine Leribaux, die aan aangetrokken werden om als ambassadrice dit initiatief te vertegenwoordigen.