Innovatie

PowerDrain Seal in, de goot die nieuwe mogelijkheden biedt

19 april 2021

De nieuwe PowerDrain Seal in is speciaal ontwikkeld voor gebieden met zware en intensieve verkeersbelasting.

ACO PowerDrain Seal in

Deze goot heeft een extra sterke gietijzeren rand van 12 mm en een versterkt gootlichaam met grotere wanddikte. Dit maakt deze afwateringsgoot de meest robuuste in zijn klasse. Hierdoor kan de asfalt- of klinkerverharding direct tegen het gootelement worden aangewerkt voor toepassingen tot en met klasse D400. Er is dus geen volledige betonomhulling nodig. Dit is niet alleen een voordeel op esthetisch vlak, het is bovendien een fikse besparing op de uiteindelijke kost en op de installatietijd.

 

In combinatie met de geïntegreerde Seal in afdichting en de eigenschappen van het polyesterbeton gaat geen druppel verloren. Het blijft een betrouwbaar en duurzaam systeem met respect voor het milieu. Regenwater wordt snel en veilig opgevangen en afgevoerd. De ondergrond en het grondwater worden maximaal beschermd.

De PowerDrain Seal in weerstaat heavy duty-toepassingen tot klasse F 900. Door zijn V-vorm heeft deze nieuwe afwateringsgoot ook zelfreinigende eigenschappen. Qua afdekking is een uitgebreid gamma aan roosters beschikbaar.

 

PowerDrain Seal in wordt voornamelijk toegepast in zones met vrachtverkeer zoals industrieterreinen, distributiecentra en voor de openbare ruimte zoals (winkel)straten en pleinen. Zo is PowerDrain Seal in reeds terug te vinden op het Woodrow Wilsonplein te Gent. Het zorgt hier voor een snelle en veilige afwatering van het plein.