Innovatie

Naar kantoor in je eigen tuin

3 mei 2021

Voor wie in z’n woning niet over een eigen bureau – of op z’n minst een afgesloten ruimte – beschikt, is thuiswerken niet evident. En dan is een tuinkantoor misschien wel het overwegen waard. Zeker als je er over hetzelfde comfort beschikt als binnenshuis en de afwerking ervan net zo top is. Met Amani Spaces lanceert Charlotte Renson (29) haar eigen start-up. Samen met productontwikkelaar Bruno Claeys (32) zet ze daarmee haar kijk op ‘tuinkantoren’ in de praktijk om: Als een extra eigen ruimte die design en comfort ademt. Modulair opgebouwd, tot in de puntjes afgewerkt en net zo goed polyvalent inzetbaar: van thuiskantoor over praktijk-, hobby-, of ontspanningsruimte tot zelfs gastenverblijf of tiny house.

Plug & play systeem met oog voor detail

“Nog te vaak wordt modulair en prefab bouwen stiefmoederlijk behandeld. Nochtans is dat perfect te combineren met design en comfort op maat,” aldus Charlotte Renson, dochter van Paul Renson, CEO van het gelijknamige familiebedrijf in ventilatie, zonwering en outdoor living uit Waregem. Samen met Bruno Claeys is zij de drijvende kracht achter Amani Spaces, een start-up die komaf wil maken met de perceptie van het ‘prefab kantoor als container in de tuin’. “Met Amani Spaces streven we naar de perfecte combinatie tussen industriële efficiëntie enerzijds en hoogwaardige afwerking anderzijds.  De modulaire units worden als een ‘plug & play’ systeem snel en onder de beste omstandigheden geprefabriceerd in het atelier. Tegelijk zijn die sterk personaliseerbaar. Elke klant stelt z’n eigen unit samen op basis van verschillende opstellingen, kleuren en materialen. De plaatsing van een Amani Space neemt amper 1 dag in beslag, zonder dat daar een betonfundering aan te pas komt.”

 

Charlotte Renson: Om ons punt te maken richtten we onze eerste unit in als ons eigen Amani Spaces kantoor. “Niets leerrijker dan onszelf af te vragen waaraan onze eigen ideale kantoorruimte moet voldoen.” En dan kom je volgens Renson al gauw uit bij een comfortabele werkomgeving met veel daglicht, aangename binnentemperatuur en een goeie akoestiek, afgewerkt met oog voor detail en een inspirerend interieur op maat. Maar net zo goed ook bij hoogwaardige en duurzame materialen. Het zijn ruimtes waar esthetiek, modulariteit en comfort samensmelten tot een unieke beleving.

Design en comfort

“Ik ben al lange tijd gefascineerd door de enorme invloed die een omgeving heeft op ons gemoed en algemeen welzijn,” Aldus Charlotte Renson. “In sommige ruimtes breng je graag tijd door, en raak je geïnspireerd. In andere dan weer niet. Met decennia lange familie expertise in gezond en comfortabel bouwen – Charlotte is de dochter van Paul Renson, CEO van het gelijknamige familiebedrijf en trendsetter in ventilatie, zonwering en outdoor living – en mijn eigen passie om ruimtes te creëren waar mensen het beste van zichzelf kunnen geven, heb ik in 2020 de sprong gemaakt naar het ondernemerschap. Amani Spaces was geboren. Design en comfort zijn ook bij Amani Spaces de belangrijkste drijfveren in productontwikkeling. Zonwering en ventilatie zit logischerwijze mee in onze units verwerkt. En wat het interieur betreft, laten we ons bijstaan door architecten en interior designers, zodat ook hier deze basiswaarden duidelijk naar voor komen.”

 

Multifunctioneel inzetbaar

Thuiswerken is in de huidige omstandigheden plots voor velen een verplichting geworden, maar was voor heel wat freelancers, zelfstandigen en vrije beroepen al langer gemeengoed. Zij kunnen dankzij Amani Spaces voortaan in hun eigen inspirerende thuiskantoor aan de slag, individueel of om klanten te ontvangen, zonder in te boeten aan comfort. Maar een moduleerbare unit als deze is net zo goed inzetbaar als hobby- of ontspanningsruimte of zelfs gastenverblijf en tiny house. De toepassingen zijn net zo eindeloos als de personaliseerbaarheid.

Nuttige links