Innovatie

Terca Wasserstrich Special Eco-brick: gevelsteencollectie met tijdloze look en ecologische troef

22 september 2021

Wienerberger, fabrikant van keramische bouwoplossingen, presenteert tijdens BIS een uitbreiding van de gevelsteencollectie Terca Wasserstrich Special in Eco-brick formaat. Dit gaat gepaard met de introductie van 6 nieuwe kleuren in witte, grijze en een rode tinten.

De Terca Wasserstrich Special gevelsteen heeft zijn plek in de baksteenarchitectuur al verdiend. Met zijn licht geschaafde look en slanke lijn is het een gedroomd ingrediënt om een horizontaal lijnenspel met ruwe uitstraling in het gevelbeeld te creëren. Met de smalle Eco-brick variant geeft Wienerberger de collectie twee extra troeven: een betere ecologische waarde en meer woonruimte.

 

Kies zelf uw winst

De smallere variant van de Terca Wasserstrich Special is een meerwaarde wanneer u voor een renovatieproject staat. “Een uitdaging bij het isoleren langs de buitenzijde is vaak de beperkte ruimte. Wanneer de muur aan het voetpad grenst of u een smalle oprit naast de woning heeft, telt iedere centimeter. In dat geval wint u met de Terca Wasserstrich Special Eco-brick 3 cm. Aan u de keuze hoe u die besteedt: aan extra isolatie, of aan extra ruimte. Kiest u voor extra isolatie, dan is die winst best aanzienlijk. Waar u met een klassieke gevelsteen 9 cm zou kunnen isoleren, haalt u met de Eco-brick een isolatiedikte van 12 cm. Daarmee zet u de energiefactuur op een streng dieet,” rekent product manager Hans Cools voor.

 

Stoere elegantie

Met de Terca Wasserstrich Special Eco-brick geniet u in één beweging van een sterke esthetiek. De lange, slanke gevelstenen verzoenen een sterke horizontaliteit met een stoere elegantie. Dat vloeit voort uit het langwerpige formaat in combinatie met een ruw kantje. De verweerde, licht geschaafde look is het resultaat van een slimme mix van natuurlijke klei en het gebruik van water tijdens een uniek productieproces.

Het lineaire, lange formaat geeft de ontwerper een flexibele oplossing die het bovendien mogelijk maakt een sterke link te creëren tussen binnen en buiten door de gevelsteen ook in het interieur toe te passen.

 

Lineaire elegante look in een warm palet

Zoekt u nog meer vrijheid om beleving in het gevelbeeld te brengen? Dan biedt Wienerberger een passend antwoord in de nieuwe Terca Wasserstrich Special Eco-brick. De collectie wordt uitgebreid in 6 nieuwe kleuren: Alaska Wit, Vanille Wit, Suria Grijs, Gloom Grijs, Silt Grijs en Atica Rood. Het is een tijdloos, warm palet van neutrale tinten, aangevuld met een vleugje oriëntaals rood. De nieuwe kleuren helpen de minimalistische architectuur versterken en geven de architectuur een stralende sfeer.

Bovendien verwerkt u ook de nieuwkomers uit de Eco-brick-variant zoals u dat zelf wilt: metselen, dunmetselen of verlijmen. Kortom, alle vrijheid om tot een robuuste look en trendy uitstraling te komen.

 

Uiteraard bent u met de nieuwe collectie ook verzekerd van alle gekende technische kwalitatieve troeven van de Wienerberger gevelstenen. Ga dus zeker even kennismaken met deze nieuwe kleitelg op de Wienerberger stand tijdens BIS 2021 of in de Wienerberger-showrooms.

Bezoek Wienerberger op BIS 2021

BIS 2021, 2–10 oktober 2021, Flanders Expo Gent, Wienerberger stand 1403

Terca Wasserstrich Special Eco-brick Alaska Wit

Terca Wasserstrich Special Eco-brick Gloom Grijs