oproep

Oproep: Friendly and Inclusive Spaces Awards 2023 - UIA

24 januari 2023

Hou jij bij het ontwerpen van een gebouw of ruimte rekening met iedereen? Dan maak jij misschien wel kans om de 2023 Friendly and Inclusive Space Awards van Union Internationale des Architectes (UIA) te winnen. De jury beloont inspirerende gebouwen en omgevingen die voltooid zijn na november 2016 en aandacht hebben voor sociale duurzaamheid.

2022 Friendly and Inclusive Spaces Awards - winnaar nieuwbouw: Wits Rural Facility (South Africa), Kate Otten Architects

Naast een prijs voor sterke architectonische ontwerpen met oog voor sociale duurzaamheid, reikt het Architecture for All Work-programma (AfA) van UIA ook een speciale prijs uit voor evidence-based ontwerponderzoek dat bijdraagt aan een verbeterde levenskwaliteit. Door te focussen op mensen en hun omgeving.

 

Awardcategorieën

  1. Nieuwe gebouwen
  2. Renovatie van bestaande gebouwen, inclusief monumentale panden
  3. Openbare en open ruimtes
  4. Onderzoek uitgevoerd door architect(en) naar de theorie of praktijk van universeel ontwerpen

 

Komt jouw project in aanmerking?

De gebouwde werken moeten voltooid zijn in 30 november 2016. De hoofdarchitect van het project of de eigenaar/opdrachtgever van het gebouw kan met toestemming van de architect het project indienen.

 

Onderzoek door een architect of architecten dat de theorie en praktijk van inclusief ontwerpen bevordert, moet voltooid zijn sinds 30 november 2016.

 

Een internationale vakjury beoordeelt de projecten en onderzoeken.

 

Taal

De ingediende tekst moet in het Engels zijn.

 

Tijdlijn

  • 13 februari 2023: deadline voor vragen
  • 17 februari 2023: deadline voor antwoorden
  • 15 maart 2023: deadline voor het indienen van inzendingen
  • 18 mei 2023: Bekendmaking winnaars
  • 2-6 juli 2023: UIA Wereldcongres van architecten

 

Onderscheidingen

De jury kent een medaille toe aan de wereldwijde winnaars in elk van de 4 categorieën, samen met maximaal 3 eervolle vermeldingen in elke categorie. De medaillewinnaars worden uitgenodigd voor het UIA World Congress of Architects.

 

UIA voorziet het inschrijfgeld en de bijdrage voor reis- en accommodatiekosten voor het congres.

 

Hoe deelnemen?

Aanvragers worden uitgenodigd om zich te registreren op het UIA Awards Platform om hun projecten in te dienen. Deelname is gratis. Vragen? Stuur een mail naar awards@uia-architectes.org.

 

Meer info op www.uia-architectes.org