Innovatie

4.168 m² Usystem voor 41 woningen in Wervik

25 januari 2023

In Wervik werkt Bouwonderneming Catteeu momenteel volop aan een gezellige nieuwbouwwijk. ‘Eendracht’ ligt vlakbij het bruisende stadscentrum en telt 41 moderne woningen. Voor de daken werd gebruikgemaakt van Usystem dakelementen van Unilin Insulation. Het prefabkarakter was één argument, maar er waren nog heel wat andere voordelen die mee de doorslag gaven!

Kangoeroewoningen, gezinswoningen met 2 of 3 slaapkamers, woon-werkwoningen, … Nieuwbouwwijk Eendracht is helemaal op maat van onze moderne maatschappij. Kopers vinden er een praktische thuis, die vlot bereikbaar is, in een kindvriendelijke omgeving. De kwalitatieve afwerking van de woningen maakt het plaatje helemaal compleet.

 

Usystem voor woningbouw?

Zeker! De dakelementen zijn all-in-one doordat ze dakbedekking, isolatie en binnenafwerking combineren in 1 systeem. Bovendien hebben ze een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding én zijn ze heel makkelijk te plaatsen, ideaal voor grotere projecten! Barbara Demeulemeester van Bouwonderneming Catteeu bevestigt: “De panelen passen perfect binnen ons prefabmodel. Ook de plaatsing verliep uiterst vlot, waardoor er ongeveer 1 woning per dag kon worden afgewerkt!”

 

Natuurlijk werd bij de keuze met veel meer rekening gehouden dan alleen maar het gebruiksgemak. Voor Eendracht werd Usystem Roof OS Comfort gekozen vanwege de sterke isolatiewaardes en de luchtdichtheid van de dakelementen. “Ook voor de architecten waren dit belangrijke troeven”, aldus Barbara.

Muren slank geïsoleerd

Bij hedendaagse woningen is er logischerwijs veel aandacht voor duurzaamheid. Isolatie speelt daarin zeker z’n rol. Daarom werden niet alleen de daken maar ook de muren kwalitatief geïsoleerd met Unilin Insulation. Er werd gekozen voor Utherm Wall L als spouwisolatie. “De beperkte spouwbreedte is hierbij een groot voordeel. Daarnaast was ook de vlotte levering een onmiskenbaar pluspunt”, vervolledigt Barbara van Bouwonderneming Catteeu.

Partnership met Unilin Insulation

Bouwonderneming Catteeu werkt op regelmatige basis samen met Unilin Insulation. “We vinden het heel belangrijk dat we op Unilin Insulation kunnen rekenen. De isolatie wordt altijd volgens de afspraken geleverd, waardoor wij onze werkplanning goed kunnen aanhouden.”

 

Nieuwbouwwijk Eendracht is dus een mooie bevestiging van de samenwerking. Alle isolatie was tijdig aanwezig en de vakmannen konden alles heel vlot plaatsen. Uiteindelijk werd er zo’n 4.168 m² aan Usystem dakelementen gebruikt voor de daken van de 41 woningen in deze nieuwe wijk in Wervik.

 

Usystem is een kostenefficiënte oplossing om op een snelle manier volledig afgewerkte daken te bekomen. Stevig én goed geïsoleerd. Bovendien vormt de stijlvolle binnenafwerking van deze elementen een visuele meerwaarde in elke woning. Benieuwd hoe Usystem in jouw woningproject kan passen? Contacteer Unilin Insulation.