Innovatie

Brick Award 24: inschrijvingen gestart

6 februari 2023

De Brick Award is een internationaal bekende architectuurprijs, die een eerbetoon is aan moderne en innovatieve baksteenarchitectuur.

Winnaar 2022 - Rue Danton, Pantin © Schnepp Renou, Simon Schnepp und Morgane Renou

Onafhankelijke architectuurcritici, deskundigen, architecten en ontwikkelaars worden uitgenodigd om innovatieve en creatieve gebouwen en andere bouwwerken in te zenden die gemaakt zijn van bouwmaterialen uit klei.

 

Het spectrum van toepassingen varieert van bouwoplossingen met klassieke keramische binnenmuurstenen, gevelstenen en dakpannen tot de creatieve toepassing van kleiklinkers en keramische gevelpanelen. De projecten kunnen nieuwe en hergebruikte bakstenen omvatten. Speciale aandacht zal uitgaan naar de manier waarop het project functionaliteit, duurzaamheid, klimaatbestendigheid en energie-efficiëntie combineert. Het gebruik van Wienerberger producten is geen bepalende factor voor deelname.

 

Wienerberger organiseerde de Brick Award voor het eerst in 2004 om dit natuurlijke bouwmateriaal in de kijker te zetten en te tonen hoe spannend, uitzonderlijk en modern baksteenarchitectuur kan zijn. De Brick Award heeft in de afgelopen decennia overal in de internationale architectuurwereld aan bekendheid gewonnen.

 

De inschrijvingen zijn van start gegaan op 5 december 2022 en zullen geopend zijn tot 14 maart 2023.

Alle details over de inschrijvingen en over de Brick Award zelf kan men vinden op www.brickaward.com  

Inschrijven is gratis.

 

Vijf categorieën komen in aanmerking voor de Brick Award en voor de inzendingen:

  • Feeling at home
  • Living together
  • Working together
  • Sharing public spaces
  • Building outside the box