Innovatie

Linaqua gevelsteencollectie krijgt rijker kleurenpalet

14 maart 2023

De lange smalle Linaqua gevelsteen heeft met zijn pure kleuren en typische onregelmatige vormen al heel wat klassieke en moderne architectuur een karaktervolle look aangemeten. Om de esthetische mogelijkheden van de gevelsteen te verruimen, voegt Wienerberger vijf nieuwe kleuren toe aan de collectie. Vanzelfsprekend zijn de nieuwkomers beschikbaar in het 67mm smalle Eco-brick-formaat.

De Terca Linaqua gevelstenen danken hun typerende uitstraling aan het productieproces waarbij een belangrijke rol is weggelegd voor water en een ringoven. Het water brengt de pure kleuren van de klei duidelijk aan de oppervlakte. Het bakproces in een meer dan 100 jaar oude Wienerberger ringoven zorgt voor het prachtige palet aan intense kleuren.

 

Zelfzekere kleuren

De twee uitgesproken kleuren Vino (rood) en Viola (paars) uit de bestaande collectie krijgen het gezelschap van vijf nieuwkomers. Fiera Rood is een mix van Vino en Viola en creëert zo een dynamisch kleurenpalet. Alta Rood vervolledigt de roodtinten in het gamma. Deze gevelsteen met zijn roodpaars bonte verschijning heeft een intense warme uitstraling die diepte en vitaliteit in de architectuur brengt. De aardse tinten bieden een gevoel van rust in een verfijnde, maar ingetogen esthetiek.

 

Voor wie van een neutrale, maar zelfverzekerdere uitstraling houdt, biedt de charmante tint Sintra Wit een uitkomst. De eigentijds en robuust ogende steen is met zijn authentieke patina een meerwaarde voor zowel klassieke als strakke architectuur.

 

De twee overige nieuwkomers kregen een grijstint aangemeten: Guna Grijs en Friso Grijs. Om die laatste kleur te krijgen werd de Fiera Rood gesmoord tot een antraciet, zelfs donkergrijs-zwarte verschijning. Guna Grijs is een lichte grijstint. Beide grijsvarianten geven een gevoel van drama en luxe dat allesbehalve somber is. Deze grijze kleuren vullen gemakkelijk andere tinten en texturen aan en bieden veel ontwerpflexibiliteit.

 

Atypische maten

De Linaqua collectie sprong al in het oog met zijn langgerekte vorm van 256 bij 90 mm. Als lid van het slankere Eco-brick gamma kreeg de steen een breedte van 67 mm. Dat maakt hem bijzonder slank, een plaatsbesparende troef in zowel renovatie- als nieuwbouwprojecten.