Nieuws

Orde en NAV blikken tevreden terug op eerste editie van Start to Architect

Hans Vanden Driessche • 20 maart 2023

Op 6, 8 en 15 maart organiseerden de Vlaamse Raad van de Orde van Architecten en Netwerk Architecten Vlaanderen voor de eerste keer samen het evenement Start to Architect, een inspiratie- en informatiemoment voor laatstejaarsstudenten architectuur en eerstejaars stagiair-architecten.

De deelnemers genoten van een goedgevuld programma. Als opener was er een (optionele) rondleiding op elk van de drie locaties: de Ghelamco Arena in Gent, Maison de la Poste en Gare Maritime in Brussel en de Oude Gevangenis in Hasselt. Vervolgens was er een gemodereerd panelgesprek waarbij een stagiair-architect, stagemeester en ondernemerscoach hun kennis en ervaringen deelden. Daarna werd er aan de hand van interactieve workshops verder ingezoomd op alle facetten van de stage: het stagetraject, de evaluatie, eigen werk, kiezen voor het buitenland, opties na de stage. Als afsluiter was er telkens ook nog een netwerkreceptie.

 

De Vlaamse Raad van de Orde van Architecten en Netwerk Architecten Vlaanderen blikken heel tevreden terug op het evenement. “We investeerden heel wat tijd en energie om er een topevenement van te maken. En dat heeft geloond, we ontvingen alleen maar positieve reacties. De panelgesprekken werden fel gesmaakt en ook de workshops in kleine groepen bleken opnieuw de juiste formule. Bijna iedereen bleef ook plakken voor de receptie. We kijken al uit naar de volgende editie,” klink het.

 

De Vlaamse Raad van de Orde van Architecten en Netwerk Architecten Vlaanderen bedanken alle betrokken onderwijsinstellingen en studentenclubs voor hun ondersteuning bij de promotie van het Start to Architect. Daarnaast is er ook nog een dankwoord voor de sponsors.