Innovatie

Bezoek Architect at Work Kortrijk op 11 & 12 mei, met als thema Super Skin

19 april 2023

Op 11 en 12 mei opent ARCHITECT@WORK opnieuw de deuren in Kortrijk Xpo. Met ‘Super Skin’ staat ook dit keer een boeiend, veelzijdig en actueel thema centraal.

Super Skin is een vlag die meerdere ladingen dekt. Uiteraard denk je meteen aan de buitenschil van gebouwen, maar het thema gaat véél ruimer dan dit. Zo is Super Skin niet louter iets wat louter buiten van toepassing is, ook binnen kunnen tal van afwerkingen een Super Skin hebben.

 

Het gaat bij dit thema over het gebruik van niets dan hoogwaardige, innovatieve en duurzame materialen, systemen en processen die voldoen aan de hoogste eisen die architecten en ontwerpers kunnen stellen. En uiteraard omarmt Super Skin alle mogelijke nieuwe technologieën die de steeds hoger wordende verwachtingen kunnen inlossen, of het nu gaat over de constructie zelf, de ruimtelijke planning of het productontwerp.

 

Andere vertrouwde randevents zijn materialenexpositie MaterialDistrict, de bookshop van Theoria en fototentoonstelling Images by DAPh. Bijzondere nieuwigheden deze editie zijn dan weer de kunstinstallatie HYLE SQUARE-22.1 van de Nederlander Jochem Esser, out-of-the-box concepten onder de noemer INSTALLATION by FEBE en een blik op de unieke architectuuropleiding Built Environment van Howest.

 

Bijna 300 exposanten met een innovatieve oplossing zijn al een goede reden om op 11 en 12 mei af te zakken naar Kortrijk Xpo. Toch is het veelzijdige seminarprogramma ook dit jaar weer een grote meerwaarde. Wat je daarvan mag verwachten? We geven graag een bondig overzicht.

Seminars in de kijker

 

DONDERDAG 11 MEI

  • 11:00   Aarde als second skin - Powered by Architectura
  • 14:00   Some lessons Learned about Facades (ENG) - Tae Young Yoon - Snøhetta - KBKW
  • 16:00   Design meets Digital. Past, future and beyond (ENG) - AiNB
  • 17:30   Young Wolves' view - Jonge architecten, hun ambities en verwachtingen - Orde van Architecten - Vlaamse Raad

 

VRIJDAG 12 MEI

  • 11:00   Natuurinclusief bouwen - NAV (meer info)
  • 14:00   "AWE!" welkom in het tijdperk van de verstommingseconomie - Herman Konings, trendwatcher
  • 16:00   Skins in Extreme Environments (ENG) - Xavier De Kestelier, global Head of Design at Hassell
  • 17:30   Ceramic House - Wessel van Beerendonk, Studio RAP - Powered by DAPh

Netwerken staat centraal

Zoals steeds maakt ARCHITECT@WORK veel ruimte voor connecteren en netwerken. De organisatie voorziet doorlopend gratis catering in de lounge en de wandelgangen. Met een drankje en een hapje praat het nu eenmaal nog vlotter. Alles wat je nodig hebt om collega’s te ontmoeten en nieuwe contacten te leggen, geïnspireerd door honderden innovaties uit de sector.

Schrijf je gratis in als NAV-lid

ARCHITECT@WORK 2023 vindt plaats op 11 en 12 mei, telkens van 10 tot 20 uur, in Kortrijk Xpo.

 

Als lid van NAV heb je gratis toegang tot ARCHITECT@WORK na voorregistratie via de website. Registreer hier.