jobs

NAV breidt uit en zoekt extra adviseur in kenniscentrum voor architecten

22 juni 2023

Wil jij mee het verschil maken in de bouwsector én de maatschappij? Zit je graag op de eerste rij om de innovaties op vlak van circulair, waterbewust, klimaatbestendig bouwen op te volgen? Heb je zin om mee de architectuursector in beweging te brengen? Dan ben jij misschien de architect (-assistent) of bachelor in toegepaste architectuur of bouwkunde (x/m/v) die NAV zoekt.

Credits Bieke Bruggeman

Wie wordt je werkgever?

NAV (Netwerk Architecten Vlaanderen) is dé Vlaamse groeicommunity die professionals in architectuur verbindt en versterkt. We geven architecten de kennis, tools en inspiratie om beter te creëren, te ondernemen en te leven. Met een community van meer dan 6.000 leden vertegenwoordigen we 70% van de Vlaamse architecten. Onze missie? Blijven groeien met als doel het architectenberoep, de sector en uiteindelijk de maatschappij beter maken. 

Wat wordt jouw job?

Het kenniscentrum ligt aan de basis van onze opleidingen, adviesverlening en belangenverdediging. Het is het hart van NAV. Je collega’s Eline, Silvia, Wim, Sien en Melanie zijn gepassioneerd door architectuur en kijken ernaar uit om samen met jou:

 

 • het kennisaanbod van NAV verder uit te bouwen.
  • Je volgt een aantal expertisedomeinen op die aansluiten bij jouw interesses en brengt de rest van het team op de hoogte van belangrijke evoluties.
  • Je vertaalt je expertise naar concrete output: ideeën voor artikels, pockets, projecten of opleidingen die nuttig zijn voor onze leden.
 • opleidingsprogramma’s rond bouwtechnische, bouwfysische en architecturale thema’s uit te werken. Je helpt mee zoeken naar de beste invalshoeken en boeiende sprekers.
 • de architectuursector (en maatschappij) mee vorm te geven. Is er een thema dat architecten dringend willen aankaarten bij het beleid? Dan leg jij de basis van succesvol lobbywerk door een inhoudelijk sterk dossier op te bouwen. Je doet de nodige technische research, begeleidt werkgroepen om tot een standpunt te komen en vat alles samen in glasheldere position papers. Afhankelijk van je expertise vertegenwoordig je NAV in externe adviesraden.
 • onze leden te verwelkomen tijdens een van onze (avond)events. Netwerkmomenten waar je zelf voortdurend bijleert, nieuwe inzichten opdoet en collega’s leert kennen.

Zijn we een match?

 • Je bent afgestudeerd als (ir.-)architect, architect-assistent of hebt een bachelor in toegepaste architectuur of bouwkunde.
 • Je wil jouw bouwtechnische kennis gebruiken om de sector in beweging te brengen.
 • Je neemt graag het initiatief en kan je standpunten met vuur verdedigen.
 • Netwerken is geen werkwoord voor jou. Het gaat vanzelf. Zo bouw je binnen de kortste keren een sterk netwerk op.

Waarom werken bij NAV een goed idee is

 • Je komt terecht in een klein, maar fijn team van 12 collega’s. Hopelijk heb je vaak trek, want geregeld worden er etentjes georganiseerd. Er zijn ook Deliveroo-namiddagen!
 • Ons huidig kantoor mét tuin is gelegen in het historisch centrum van Brugge, maar volgend jaar verhuizen we naar een nieuw kantoor in Gent waar het nóg aangenamer vertoeven is. Door onze flexibele thuiswerkregeling bepaal je zelf hoe vaak en wanneer je naar kantoor komt.
 • Work-life balance en flexibiliteit zijn bij ons geen lege woorden. Wil je je kinderen ’s ochtends uitzwaaien op schoolreis of liep je hobby ‘s avonds wat uit? Dan start je gewoon om 10 uur.
 • Samen werken we een persoonlijk ontwikkelingsplan uit waarin we jouw groeimogelijkheden op korte en lange termijn in kaart brengen en trachten te realiseren.
 • We stellen ons flexibel op naar arbeidsduur. Er is ruimte voor een voltijdse betrekking, maar zoek je eerder iets deeltijds omdat je je werk wil combineren met een zelfstandige praktijk, een andere uitdaging of de zorg voor je gezin, dan zoeken we samen naar de beste oplossing

Interesse?

Stuur dan een e-mail met je CV (of LinkedIn-profiel) en motivatiebrief naar adjunct-directeur en coördinator van de studiedienst Melanie Vercruysse (melanie.vercruysse@nav.be).