Nieuws

Henry Van de Velde Awards: projecten die een verschil kunnen maken

Katrien Depoorter • 11 december 2023

Een digitaal concept waarmee het mogelijk zal zijn woningen industrieel te produceren in nauwelijks zes weken tijd, een simulatie- en bouwkit die leerlingen warm moet maken voor circulair en biobased bouwen of een ontwerpend onderzoek naar ruimtelijke hefbomen in de strijd tegen waterschaarste. Bij de laureaten van de Henry van de Velde Awards 2024 zijn een aantal veelbelovende projecten die op architecturaal vlak een verschil kunnen maken. Stemmen op jouw favoriet kan nog tot en met 15 december.

Circulaire bouwkit voor leeromgevingen is een simulatie- en bouwkit om jongeren warm te maken voor circulair en biobased bouwen.

De Henry van de Velde Awards tonen en bekronen Vlaamse ontwerpers, bedrijven en overheden die design slim inzetten, maar ook producten, diensten en systemen met een positieve impact op de samenleving, het milieu en de economie. Een professionele jury selecteerde onlangs 27 winnaars in 9 categorieën. 

 

Wie de Gold, Silver of Bronze Award binnen elke categorie ontvangt en met de Lifetime Achievement, Young Talent, Company en Ecodesign by OVAM Award naar huis gaat, komen we te weten op dinsdag 23 januari 2024.  

 

Vijf winnaars in diverse categorieën kunnen op architecturaal vlak een verschil maken in de toekomst. 

Stemmen

Stem je graag mee? Dat kan nog tot en met 15 december op henryvandevelde.be