Innovatie

Wevolt energiedak: hernieuwbare energie en een strakke uitstraling gaan hand in hand

Wienerberger • 16 april 2024

Zonne-energie is een bewuste keuze voor iedereen die streeft naar duurzaam (ver)bouwen. De Wevolt zonnepanelen van Wienerberger combineren de voordelen van hernieuwbare energie met een strakke uitstraling. Wevolt omvat twee systemen: Wevolt X-Roof en Wevolt X-Tile. Met Wevolt X-Roof en X-Tile stelt Wienerberger een volledig dakvervangend systeem voor, waarbij Wevolt X-Tile zonnepanelen zich naadloos laten inpassen tussen Koramic Actua 10 kleidakpannen.

Wevolt X-Roof is een volledig dakvervangend systeem. Ontwerp: arch Paul Tesser

Wevolt X-Roof

Dit regendicht dakvervangend systeem benut het volledige dakoppervlak en vervangt zo de traditionele dakpannen. Het resultaat is een regendicht, hagelbestendig en brandveilig energiedak met een eigentijdse uitstraling en maximaal rendement.

 

Het innovatief glas-glas zonnedaksysteem bestaat uit slechts vijf basiselementen. De panelen laten zich eenvoudig en snel installeren en zijn individueel demonteerbaar. Ze zijn recht boven elkaar of in versprongen verband te leggen op de dakstructuur met Fleece Plus FR onderdakfolie en met verhoogde tengellatten.

 

De panelen zijn al even gemakkelijk met elkaar te connecteren met behulp van een standaard Plug & Play-Connector. De kleinere modulemaat laat toe het dakoppervlak maximaal te benutten voor de productie van stroom. Verzaagbare dummy-panelen zorgen voor de bijpassende rand- en nokafwerking. En met een bijhorende ventilatiekap maakt u doorvoeropeningen zonder risico  op schaduwvorming op de omringende zonnepanelen.

 

Wevolt X-Roof verzekert een hoog vermogen tot 203 Wp/m². Het Wevolt concept voorziet in een permanente luchtstroming onder het Wevolt dak, waardoor de panelen afkoelen en het vermogen optimaal blijft.

Wevolt X-Tiles laten zich perfect integreren in een Koramic Actua 10 pannendak. Ontwerp: Ekowood Woonconcept

Wevolt X-Tile

Wevolt X-Tile laat zich perfect integreren in een dak bedekt met keramische Koramic Actua 10 dakpannen. Dat resulteert in een rustig dakbeeld waarin de Wevolt X-Tile nauwelijks opvalt. Ook deze variant van het Wevolt energiedak is gebaseerd op een glas-glas paneel met hightech celtechniek en heeft dezelfde troeven als de Wevolt X-Roof. Deze panelen laten zich installeren op de panlatten en sluiten perfect aan op de Actua 10 dakpan. Met een werkende breedte van 130 cm vervangt de Wevolt X-Tile precies vijf dakpannen.

 

Ook Wevolt X-Tile panelen bieden een hoge opbrengst tot 180 Wp/m².

De Wevolt panelen laten zich eenvoudig en snel installeren

Flexibele toepassingen

Wevolt panelen zijn geschikt voor nieuwbouw, renovatie en prefab daken en kunnen zowel voor individuele woningen en appartementsgebouwen als in seriebouw projecten ingezet worden. Naast de eenvoudige installatie kunt u bovendien rekenen op de bekende kwaliteit en betrouwbaarheid van Wienerberger.

Bezoek Wienerberger op Architect@Work Brussel

  • Tour & Taxis Brussels
  • 29-30 mei 2024
  • Stand nr. 42