Innovatie

fermacell® Therm25™: de beste droogbouw vloerverwarmingselementen in de markt

fermacell • 17 mei 2024

De nieuwe fermacell® Therm25™ Vloerverwarmingselementen zijn ontworpen als droge dekvloer met geïntegreerde buisgeleiders voor vloerverwarming en -koeling binnenshuis. Dit vloerverwarmingssysteem van James Hardie bestaat uit voorgefreesde gipsvezel vloerelementen. Praktisch om mee te ontwerpen. Licht, snel en droog om te verwerken. Ideaal bij renovatieprojecten met houten vloeren en een lage inbouwhoogte, maar ook perfect bij nieuwbouw.

Sterke eigenschappen

De vloerverwarmingselementen zijn niet alleen licht en snel te verwerken, maar ook brandwerend en geluidsisolerend. Het lage gewicht (ca. 30% van de cementdekvloer) zorgt voor een geringe belasting van de vloer-plafond onderconstructie. Bovendien zorgen de vloerelementen voor een snelle warmtedoorgifte. Voor wie droog en snel wil werken, zijn fermacell® Therm25™ Vloerverwarmingselementen dan ook het beste advies. De vloerverwarmingselementen zijn na 24 uur belastbaar. Je kunt dus snel weer door met de afwerking. En ze zijn geschikt als ondergrond voor een breed scala aan vloerbedekkingen. Dus veel mogelijkheden voor de bewoners.

 

Duurzaam en door-en-door getest

fermacell® Gipsvezelplaten zijn bijzonder duurzaam en recyclebaar. Ze slaan zelfs CO₂ op! Voor de productie van de gipsvezelplaten worden uitsluitend natuurlijke en gerecyclede grondstoffen gebruikt, die een positieve bijdrage leveren aan een gezond binnenklimaat. Al sinds 1971 worden fermacell® Gipsvezelplaten geproduceerd, zonder extra lijm en uitsluitend op basis van natuurlijke materialen: gerecycled papier, gips en water. De producten bevatten geen schadelijke stoffen zoals formaldehyde. Bovendien is het productieproces gericht op grondstofbesparing en onderworpen aan strenge kwaliteitscontroles. Zaaguitval en restanten uit de productie worden hergebruikt. Daarnaast worden zaagresten vanuit industriële partners 1 op 1 ingenomen en hergebruikt. Ook restmateriaal van bouwprojecten en gipsafval van sloopprojecten wordt ingezameld, gesorteerd en weer verwerkt tot nieuwe gipsvezelplaten. De EPD sluit aan bij ISO 14025 en de norm EN 15804 + A2. De CO₂-opslag heeft betrekking op de gehele productlevenscyclus van de fermacell® Gipsvezelplaten en Vloerelementen.

 

Voor constructies met fermacell® Vloerelementen zijn naast de CE-keuring, een groot aantal (test)certificaten, rapporten, deskundigenverslagen en vergelijkbare documenten beschikbaar. Daaronder ook de Europese technische goedkeuring ETA (CE 04 ETA - 03-0006). De vloerelementen en gipsvezelplaten beschikken over een EPD en helpen bij het ecologisch en verantwoord plannen en bouwen van woningen en gebouwen.

Zelf frezen niet nodig

Het fermacell® Therm25™ Vloerverwarmingselement van James Hardie bestaat uit een 25 mm dikke homogene fermacell® Gipsvezelplaat. In de bovenzijde is een leidingpatroon gefreesd, zodat je de buizen eenvoudig kunt installeren.

 

3 opbouwvarianten

Het vloerverwarmingssysteem kun je op 3 manieren opbouwen, afhankelijk van de situatie. Dit doe je door een tweede fermacell® Gipsvezelplaat als extra laag boven of onder het fermacell® Therm25™ Vloerverwarmingselement te lijmen. Of zonder extra fermacell® Gipsvezelplaat op een vlakke dragende ondergrond.
 

Dit zijn de mogelijkheden:

 • Optie 1: Bovenzijde met extra fermacell® Gipsvezelplaat, volvlaks verlijmd op het vloerverwarmingselement.
 • Optie 2: fermacell® Vloerverwarmingselement volvlaks verlijmd op fermacell® Gipsvezelplaat. Aan de onderzijde geëgaliseerd.
 • Optie 3: fermacell® Therm25™ Vloerverwarmingselement over de gehele - vlakke en draagkrachtige - ondervloer verlijmd en aan de bovenzijde geëgaliseerd.
   

Daarom kies je voor fermacell® Therm25™ Vloerverwarmingselementen van James Hardie:

 • Na 24 uur beloop- en afwerkbaar
 • Snelle verwerking
 • Ideaal voor lage inbouwhoogte
 • Hoge warmte-doorgifte
 • Licht
 • Brandwerend

Contact

Ontdek de mogelijkheden van fermacell® Vloerverwarmingselementen voor jouw volgende project! Contacteer ons voor meer informatie en laat je inspireren door de duurzame innovatieve oplossingen die James Hardie te bieden heeft.