Architectuur

De Persgroep bouwt nieuwe hoofdzetel aan Antwerps Kievitplein

20 december 2016

De Persgroep Publishing verhuist binnen drie jaar van zijn huidig hoofdkwartier in het Vlaams-Brabantse Kobbegem naar hartje Antwerpen. De raad van bestuur van AG VESPA, het vastgoedbedrijf van de stad, heeft een groot bouwblok aan het Kievitplein toegewezen aan de mediagroep. Het ontwerp is van de hand van Crepain Binst Architecture en omvat onder meer een grote transparante sokkel die qua vorm inspeelt op de historische spoorwegbedding.

De Persgroep kreeg de voorkeur op de twee andere kandidaten voor de site. Het voorstel van De Persgroep werd onder andere erg gewaardeerd vanwege de duidelijke visie op het economische programma en het bioritme van het bedrijf.

 

Architectenbureau Crepain Binst tekende ook vier daktuinen. Het geheel moet passen binnen de bestaande plannen om het Kievitplein en omgeving de komende jaren stevig op te waarderen. In het gebouw komen ook commerciële functies zoals horeca.

 

Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA): “De omgeving van het Kievitplein krijgt dankzij het nieuwe gebouw van De Persgroep een echte positieve boost.”