Architectuur

M2 Architecten ontwerpt nieuwe landmark voor het Eilandje

10 januari 2017

Na jarenlange onzekerheid is er nu een invulling voor de Montevideo-wijk. Dat meldt HLN.be. "De plannen zijn nog niet definitief maar er zit eindelijk wel een motor in het dossier", zegt schepen Rob Van de Velde. "Een van de dingen die de wijk echt nodig heeft om te bruisen is meer basisvoorzieningen. Daarom willen we in de gekende hallen, een permanente, overdekte foodmarket of versmarkt."

Het Eilandje is in volle ontwikkeling: woonden er in 2010 nog 1.000 mensen, dan zijn dat er in 2020 maar liefst 6.600. Toch zijn er nog stukken die er stil bij liggen.

 

Om het project op de Montevideo-site met retail en horeca financieel mogelijk te maken komen er ook kantoren en een residentiële nieuwbouw.

 

"We hadden een aantal verschillende doelen voor ogen. Te beginnen met een echte blikvanger als je Antwerpen binnen rijdt via het noorden. Daarom hebben we een nieuwbouw ingetekend met retail en horecaplekken maar bovenop is er plaats voor 24 tot 30 woningen met zicht op het nieuwe Limaplein. Dit zou ook het kloppend hart van de wijk moeten vormen. Daarnaast plannen we een grote luifel met een semi-publieke ruimte. En er komen ook nog heel wat kantoren", vertelt architect Philip Mortelmans van M2 Architecten.

 

Als alles gunstig verloopt, wordt in april de bouwvergunning ingediend.

 

Beeld: M2 Architecten

Nuttige links