Nieuws

Park Ninoofsepoort wordt een groene long

2 maart 2017

De Brusselse regering keurde onlangs het ontwerp goed voor de inrichting van het park aan de Ninoofsepoort. Dat meldt Bouwkroniek. Het ontwerp is van Suède36 en Baseland en komt er na drie inspraakmomenten voor buurtbewoners. In juni zal een aangepaste bouwvergunning ingediend worden zodat het park tijdens de lopende werkzaamheden aan de Ninoofsepoort aangelegd kan worden.

In november waren er drie vergaderingen met buurtbewoners van de Ninoofsepoort over de inrichting van het toekomstige park. Suède36 en Baseland leidden het participatieve proces in goede banen en leverden vervolgens een voorstel voor de inrichting van het park af.

 

Er is behoefte aan ‘een groene long’ en een echt buurtpark, in contact met de omliggende wijken. Er komt een ontmoetingsruimte, waar activiteiten en workshops kunnen plaatsvinden.

 

Het park met een oppervlakte van bijna 3,5 voetbalvelden zal een open en vrije ruimte zijn, niet opgesplitst in zones met paden. Door te spelen met het reliëf zullen er plaatsen in het park zijn die iets meer afgescheiden zijn van de rest van het park en rust brengen.

 

Als alles volgens plan verloopt, zal het nieuwe park, inclusief de tramsporen en de wegen, klaar zijn tegen eind 2018.

 

Beeld: © Suède36/Baseland