Nieuws

Bouwmeester: 'Leeftijdsgrens Kapertoren is wel een goede zaak'

31 augustus 2017

"De stad Hasselt heeft gelijk dat ze iets probeert te doen voor jonge kopers", zegt Vlaams Bouwmeester Leo Van Broeck in Het Nieuwsblad. "Ik word ook compleet depressief van al die politiek correcte kritiek op de ontwikkelaar en de stad om in de Kapertoren enkel jonge mensen te laten wonen. Andere steden zouden dit voorbeeld moeten volgen."

Leo Van Broeck staat dus achter het principe dat de stad Hasselt toepast voor de Kapertoren, waar de bewoners jonger dan 32 jaar zullen moeten zijn. "Mits ze de juiste voorwaarden inbouwen die speculatief inkopen tegenhouden. Want anders kopen welgestelde ouderen de flats op om ze weer duur door te verkopen aan jongeren."

 

"Ik begrijp niet dat men nu vanwege misplaatste politieke correctheid roept dat dit niet kan. Is het dan wél politiek correct om die jonge mensen te dwingen om twee uur in de file te staan?"

 

Of de Kapertoren dan wel zo betaalbaar is, met 4.000 à 4.500 euro pre vierkante meter? "Je zit midden in de stad en de prijzen stijgen in de centrumsteden."

 

"Momenteel zijn de belangrijkste kopers in centrumsteden jonge bejaarden. Ze hebben genoeg kaptilaal en ze prijzen de jongeren uit de markt."