Quality2Build stelt professionals in de sector (architecten, ingenieurs, aannemers, ...) in staat om eenvoudig certificaten, kwaliteitsverklaringen en technische informatie te raadplegen via een computer, smartphone of tablet. Dit hulpmiddel centraliseert alle benodigde gegevens om de conformiteit van de materialen die in bouwprojecten worden gebruikt te garanderen.

Het hoofddoel van Quality2Build is om de toegang tot informatie over gecertificeerde bouwmaterialen eenvoudig en snel te maken. Voorheen kon het verkrijgen van certificeringsdocumenten ingewikkeld zijn. Voortaan worden de materialen per categorie geordend en is alle informatie met een paar klikken toegankelijk. Dit stelt professionals in staat om snel complete en betrouwbare dossiers samen te stellen voor hun projecten.

Om de informatie over kwaliteitsverklaringen structureel en digitaal toegankelijk te maken, hebben de eigenaren van de merken, namelijk vzw BENOR, vzw BUtgb en vzw COPRO, hun krachten gebundeld met vzw BUCP, de vereniging van certificatie-, inspectie- en attesteringsinstellingen en laboratoria in België, om dit unieke digitale toegangsportaal beschikbaar te stellen.

Deze instellingen zorgen ervoor dat de gegevens die beschikbaar zijn op het platform continu worden bijgewerkt en rechtstreeks uit hun databases komen, waardoor de geldigheid en betrouwbaarheid worden gegarandeerd. Deze regelmatige actualisatie is van cruciaal belang, omdat sommige certificaten een beperkte geldigheidsduur hebben.

“Met deze 'one-stop-shop' voor alle Belgische certificaten, die continu worden bijgewerkt en eenvoudig en snel te gebruiken zijn met een paar muisklikken, kan de projectontwikkelaar zijn dossier op een betrouwbare manier en zonder tijdverlies samenstellen. En dat gratis! De vele verbindingen die sinds het begin van het jaar zijn geregistreerd, getuigen duidelijk van de interesse van de sector”, legt Vincent Determman, algemeen directeur van ORI (organisatie van advies- en ingenieursbureaus), uit.

Vereenvoudigde toegang tot informatie

De gecertificeerde producten op Quality2Build voldoen aan strikte Belgische en internationale normen, wat hun kwaliteit en conformiteit garandeert. Het platform stelt professionals in staat om toegang te krijgen tot betrouwbare en actuele certificaten, zonder verschillende bronnen te hoeven raadplegen.

Het gebruik van gecertificeerde materialen is essentieel om de risico's te minimaliseren en de duurzaamheid van projecten te garanderen. Quality2Build helpt professionals ervoor te zorgen dat de gekozen materialen voldoen aan de hoogste normen, waardoor het risico op gebreken of niet-conformiteit wordt verminderd. Bovendien bevordert het platform het gebruik van duurzame materialen in een tijd waarin energie-efficiëntie steeds belangrijker wordt.

“Quality2Build is HET referentieplatform voor de bouwsector. Hiermee kunnen voorschrijvers hun bestekken opstellen met specifieke eisen op het gebied van de kwaliteit van de gebruikte materialen”, aldus Patrice Dresse, secretaris-generaal van vzw BENOR. “Voor de actoren in de sector moet het raadplegen van deze database een reflex worden. Het succes van een project op lange termijn hangt immers af van de kwaliteit van de geselecteerde materialen!”

Quality2Build is een essentieel hulpmiddel voor professionals in de Belgische bouwsector. Door de toegang tot informatie over gecertificeerde materialen te centraliseren, bespaart het tijd, garandeert het de conformiteit van de gebruikte producten en waarborgt het de duurzaamheid van projecten. Dankzij dit platform kunnen professionals met vertrouwen werken, omdat ze toegang hebben tot bijgewerkte en betrouwbare gegevens.

Meer informatie?

Surf naar www.quality2build.be