De AP Hogeschool verwelkomt 18.000 studenten, verspreid over 13 campussen in Antwerpen, Mechelen en Turnhout. Het beheren van al deze locaties en bijbehorende faciliteiten brengt uitdagingen met zich mee, zoals tijdens het uitvoeren van werfinspecties. “Tijdens één bezoek kun je wel 30 foto’s maken”, volgens Thibaud Bruyndonckx, veiligheidsadviseur bij de AP. “Vervolgens moet je bij het maken van het rapport veel tijd besteden aan het matchen van deze foto’s met hun exacte locatie.” Van de eerste aantekeningen tot het creëren van volledig aangepaste verslagen: het proces moet efficiënter kunnen, bedacht Thibaud. Zo besloot de Hogeschool de Deltek ArchiSnapper-app te testen, eerst met een gratis proefperiode van 14 dagen. Deze gebruiksvriendelijke app wordt reeds door 10.000 architecten, ingenieurs en aannemers gebruikt.
Met ArchiSnapper kun je verslagen direct op je smartphone of tablet aanmaken, en gemakkelijk foto’s, locatiegegevens en observaties toevoegen. Een verslag is vrijwel voltooid als je de werf vertrekt, waardoor gebruikers minstens 45 minuten per rapport besparen. De eenvoudig te genereren PDF’s kunnen met één klik gedeeld worden met alle teams en belanghebbenden, wat de algemene samenwerking verbetert. “Dit bespaart daarna veel tijd op kantoor”, volgens Thibaud.
Het onderhoudsteam van AP was onder de indruk van de intuïtieve app en de aangeboden ondersteuning van Deltek ArchiSnapper-experts. Online video's en directe begeleiding maakten de implementatie eenvoudig. De cloudfunctie van de app zorgt ervoor dat informatie veilig gecentraliseerd en te allen tijde door alle teams toegankelijk blijft.
Door deadlines en verantwoordelijkheden toe te voegen, blijft de coördinatie goed, en worden problemen sneller aangepakt. Dankzij een extra trainingssessie met de technische onderhoudsafdeling van de AP is de werkinformatie beter vastgelegd en gedeeld, waardoor alle teams nog efficiënter kunnen werken. “Ik zou Deltek ArchiSnapper zeker aanbevelen aan andere universiteiten en hun campusmanagementteams vanwege het gebruiksgemak en de tijdsbesparing die we hebben gezien. Wat ons vroeger uren, zo niet een hele dag kostte, kan nu meteen tijdens het werfbezoek worden gedaan”, concludeert Thibaud.