Evenement

Vrouwen bouwen: challenge accepted!

Di 11 juni 2024
Leuven
Museum M

Tijdens het evenement 'Vrouwen bouwen: challenge accepted!' belichten we de reis van vrouwen in de bouwsector, een domein dat lange tijd werd gedomineerd door mannen. Stillaan hebben vrouwen bewezen dat hun aanwezigheid hierin noodzakelijk is en de evolutie naar een inclusievere en innovatievere bouwcultuur verder wordt aangemoedigd.

 

Op het podium: de unieke verhalen van vrouwen uit de bouwwereld, een wereld waar ze niet alleen deel van uitmaken, maar ook zorgen voor vernieuwing. Deze vrouwen omarmen de complexe uitdagingen van de sector met een mix van vastberadenheid, innovatie en deskundigheid. Hun ervaringen en inzichten rond specifieke thema’s - zoals ondernemerschap, duurzaamheid, digitalisering en sociale cohesie -  dienen als aanknopingspunt. Ze fungeren als inspiratiebron, niet alleen voor andere vrouwen, maar voor iedereen in de bouwsector die streeft naar vooruitgang.

De boeiende lezingenreeks wordt gepresenteerd in het energieke Pecha Kucha-format. Aansluitend volgt een speeddate, met ruimte voor dialoog over de aangehaalde thema's. Deelnemers krijgen de kans om te leren van succesverhalen, uitdagingen en de strategieën die deze vrouwen hebben ingezet om obstakels te overwinnen. Door het delen van kennis en ervaringen, stimuleren we een inclusievere bouwcultuur waarin iedereen, ongeacht gender, kan gedijen.

 

Belangrijk: breng iemand mee!

Vrouwen Bouwen is een event door en voor vrouwen. Naast inspireren willen we ook het uitbreiden van ieders netwerk bevorderen. Daarom vragen we aan de deelnemende architecten om iemand uit de bouwwereld mee te brengen. Géén andere architect, wel een andere, vrouwelijke bouwpartner (bijvoorbeeld: iemand uit de aannemerij, projectontwikkeling, ingenieur, expert, verslaggever, ...)

 

  • Wie breng je mee? Laat de naam + functie + bedrijf + contactgegevens van die persoon na in de opmerkingen bij inschrijving! Deze 'plus one' hoeft geen NAV-lid te zijn.

terug naar overzicht

Programma

16u00

Gratis bezoek aan Museum M mogelijk

M toont o.a. ‘Alias’, een grote tentoonstelling over fictieve kunstenaars. Daarnaast is het werk van Sarah Smolders te bewonderen.

17u00

Ontvangst met hapje en drankje

18u00

Start Pecha Kucha-lezingen

- Marie Amélie Cnockaert (urban designer bij Bureau Cnockaert) over klimaatrobuuste (publieke) buitenruimtes

- Josefien Vanhuyse (CEO bij Neanex) over ondernemerschap

- Katrien Van Lierop (adviseur duurzaamheid bij Bureau Bouwtechniek) over duurzaamheid en circulariteit

- Petra Pferdmenges (oprichtster Alive Architecture) over inclusie in de openbare ruimte

- Sophie Leroy (urbanist bij Endeavour) over sociale cohesie

- Elien Vissers-Similon (academicus bij Universiteit Antwerpen) over digitalisering, automatisering en AI

19u00

Pauze

19u30

Open dialoog: speeddates

- Tijdens de speeddates stilt de cateraar ook jullie honger met een smakelijk aanbod!

21u00

Netwerkmoment

22u00

Einde

Praktisch

Data & locatie

Di 11 juni 2024: Leuven
Museum M, Leopold Vanderkelenstraat 28 - 3000 Leuven

Tijdstip

Ontvangst vanaf 17 uur. De lezingen starten stipt op 18 uur.

Genodigden

Dit evenement staat open voor NAV- en AiNB-leden met hun plus one.

Deelnameprijs

'Vrouwen Bouwen: Challenge accepted!' wordt gratis aangeboden in samenwerking met de partners Albintra, Beddeleem, IKO, Modular, Rockpanel en Sto.

Met de steun van: