Innovatie

Wienerberger collectie Archipolis verwelkomt 4 nieuwe, warme kleuren

2 februari 2022

Wienerberger, fabrikant van keramische bouwmaterialen, breidt zijn Archipolis collectie uit met nieuwe tinten. Ordewoorden zijn warme huiselijkheid, een gevoel van rust en visuele ruimtelijkheid. Bijkomende troeven van de nieuwkomers zijn het Eco-brick formaat en de technische kwaliteitskenmerken van de Wienerberger gevelstenen.

De Archipolis gevelstenen zijn een droom voor ontwerpers. Dankzij de afgewogen balans tussen kleur, textuur en formaat kunnen ze de grenzen van de architectuur opzoeken. De engobe verleent de Archipolis een tactiele structuur die gewoon vraagt om aangeraakt te worden Het rijke kleurenaanbod maakt de kracht van deze Wienerberger collectie compleet. Het verleidelijke palet met varianten van geel, rood, bruin en grijs roepen sfeer en passie op.

 

Hunkeren naar rustgevende, warme kleurtinten

Vier nieuwe tinten bieden nu ook de vrijheid een tijdloze uitstraling te combineren met een gevoel van veiligheid, welzijn en rust. Architecturale ontwerpen zijn bij uitstek een plek om aan deze gevoelens te beantwoorden. Dat vertaalt zich in neutrale kleuren, iets wat de trends de voorbije jaren bevestigden. Met het huidige wereldbeeld zal die behoefte de komende jaren nog blijven bestaan. De architectuur kan hierop inspelen door een gezellige sfeer en een cocooning gevoel op te roepen. Om daarin te slagen, zijn er kleuren nodig die afwijken van koel neutraal grijs en de traditionele ecru tinten. Het antwoord van Wienerberger zijn warme grijze en warme aardse, neutrale beige tinten. In het Archipolis gamma maken we dat concreet met de subtiele warme kleurstellingen Byblos Grijs, Argos Grijs, Tilis Beige en Tornis Beige.

 

Het lange formaat (385 x 70 x 40 mm) van de 4 nieuwkomers benadrukt de horizontaliteit van de architectuur, creëert haarscherpe lijnen en vergroot het ontwerp visueel.

Archipolis - Argos Grijs

Archipolis - Byblos Grijs

Archipolis - Tilis Beige

rchipolis - Tornis Beige

Complementair karakter

Met de nieuwe tinten spelen we in op de behoefte een architectuur te creëren die kan reflecteren, opladen en inspireren en die tegelijkertijd een natuurlijke touch heeft. De kleuren bieden een ongeëvenaard gevoel van rust – zelfs in kille omgevingen-, ze zijn warm, huiselijk en aardend en hebben dankzij hun visuele nuances een complementair karakter. Ze vormen zo een uitnodiging om in interactie te gaan met andere materialen en stellen de architectuur als het ware open naar de bebouwde of de natuurlijke omgeving.

 

Nieuwe kleuren, bewezen kwaliteiten en mogelijkheden

De nieuwe Archipolis kleuren zijn niet alleen esthetisch doordacht. De uitbreiding van het gamma kan uiteraard ook rekenen op de gekende technische kwaliteitstroeven van Wienerberger.

Bovendien zijn de gevelstenen in de 4 nieuwe kleuren exclusief beschikbaar in het smalle Eco-brick formaat. Wanneer u erover denkt uw woning extra te isoleren, bieden ze u een win-win: zowel een hoger wooncomfort en extra binnenruimte als een rustgevende en tijdloze uitstraling.