Innovatie

Wienerberger maakt Eco-brick formaat standaard en voegt 8 nieuwe kleuren toe

27 september 2022

De Eco-brick groeit uit tot een standaard in het Wienerberger gamma. Nagenoeg alle nieuwe collecties zijn nu van bij de lancering in het tot 3,5 cm slankere formaat te krijgen. Om dat in de kijker te zetten, krijgt de Eco-brick familie er 8 nieuwe varianten bij. Meest in het oog springend zijn een unieke aanvulling op het Nubilum aanbod en de uitbreiding van de populaire Recup collectie.

Het Wienerberger Eco-brick scala biedt bouwers al enkele jaren het voordeel dat ze tot 3,5 cm meer kunnen isoleren binnen dezelfde muurdikte. Zo combineren ze een ruime keuze aan esthetische mogelijkheden met een besparing op hun energierekening. Ook voor wie liever meer binnenruimte heeft, biedt de Eco-brick collectie een goede oplossing. Tegelijkertijd legt de slanke gevelsteen ecologische troeven voor, want er is minder klei nodig voor de productie en, het transport is energiezuiniger. Kortom, iedereen wint met de Eco-brick. Die wetenschap is voor Wienerberger voldoende overtuigend om zijn nieuwe kleigevelstenen standaard ook in het Eco-brick formaat aan te bieden.

 

Unieke kalei-afwerking

De Eco-brick biedt vandaag al heel wat creatieve mogelijkheden en die nemen alleen maar toe dankzij enkele oogstrelende toevoegingen aan het Terca gevelsteengamma. De meest opmerkelijke innovatie is de aanvulling in de Nubilum collectie. De Eco-brick Wasserstrich stenen kregen een kalei-afwerking over de licht gestreepte Wasserstrich textuur. Dat resulteert in een zeer vernieuwende high end afwerking. De combinatie Wasserstrich met kalei is uniek in de branche en Wienerberger voegt meteen twee varianten toe aan het Nubilum aanbod. De nieuwkomers zijn modern en fris dankzij hun koel en dynamisch palet van zongewassen wit op een crèmekleurige basis (Velum Beige) of mistig wit op een warm heldere, grijze basis (Stratus Greige). Het duo zal overigens alleen verkrijgbaar zijn in het smallere Eco-brick formaat.

 

Amfora: sober en warm

Een andere variant in de Wasserstrich-uitvoering is de nieuwe Amfora collectie. De collectie is geïnspireerd op de Griekse kruiken die werden gebruikt om vloeistoffen te bewaren. De Grieken kleurden de kruiken van klei eerst en bakten ze vervolgens in de oven. De Wasserstrich-techniek knipoogt subtiel naar de vloeistoffen in die Griekse kruiken van weleer. Ze geeft de gevelstenen een allesbehalve alledaagse look. De kleurenkaart van de nieuwe collectie presenteert lichte, neutrale verrijkende kleuren. De kenmerkende tinten beige (Duno Beige) en crème wit (Puro Wit) belichamen een sobere en warme sensibiliteit. Ze fleuren elk project op en verlevendigen de architectuur.

 

Recup collectie: 4 nieuwe kleuren

De Recup gevelsteen gooit hoge ogen dankzij zijn veelzijdige inzetbaarheid: van klassieke architectuur tot meer hedendaagse stijlen. Met vier nieuwe kleuren maakt Wienerberger het gamma nog toegankelijker. De uitnodigende warme, rode kleuren verlenen een gevoel van rust en geven een geraffineerde, maar ingetogen esthetiek. Sterk en toch levendig: de kleuren bevatten rijke basistinten van warm terracotta-rood, al dan niet puur of met warme grijze en ecru-witte accenten.

 

Het nieuwe palet bestaande uit Meerse Recup, Desselse Recup, Balense Recup en Olense Recup is authentiek, sterk en robuust met een patina dat met de tijd beter wordt. De flexibiliteit van dit sterke aardse rijke kleurenpalet zorgt voor diepte en vitaliteit.

Bis 2022, 8–16 oktober 2022, Flanders Expo Gent, Wienerberger stand 1403