Innovatie

Wat is het verschil tussen Vectorworks en Sketchup?

Design Express • 5 maart 2024

Design Express legt uit waarom professionals Vectorworks verkiezen boven SketchUp. 'We zien vaak dat onze klanten nog steeds 3D-tekenen in SketchUp en 2D in Vectorworks, terwijl alles kan met Vectorworks.'

SketchUp to Vectorworks

Ben je bekend met SketchUp en vraag je je af wat Vectorworks te bieden heeft? Misschien denk je dat Vectorworks ‘veel te moeilijk’ is en gebruik je deze software alleen voor je 2D-grondplannen terwijl je op SketchUp vertrouwt voor je 3D-modellen omdat het ‘veel gemakkelijker’ is? Dan hebben we goed nieuws voor je: alles kan veel gemakkelijker binnen Vectorworks. Lees hier over de voordelen van Vectorworks en ontdek wat de beste keuze is voor jouw ontwerpbehoeften. 

 

Stephanie van Luijk, interieurontwerper bij Kraaijvanger Architects, heeft meer dan zeven jaar ervaring binnen Vectorworks. Ze hielp meerdere bedrijven met de overstap van een gecombineerde workflow met Vectorworks voor 2D en SketchUp voor 3D, naar een volledige Vectorworks-workflow. Onlangs gaf ze hierover nog een webinar, waarin ze uitlegde dat je perfect 2D én 3D kan tekenen in Vectorworks. Dat is natuurlijk veel efficiënter dan het gebruik van twee afzonderlijke programma's. "Vectorworks lijkt misschien complex, maar je kan zo veel doen binnen één programma", zegt Stefanie. "Het is veel efficiënter werken zo.” Je hoeft niet te schakelen tussen twee programma's of je 3D-model én je 2D-plannen up-to-date te houden. Zin om het webinar te herbekijken? Dat kan via designexpress.eu.

 

Makkelijk en kostenbesparend

Niet alleen is Vectorworks efficiënter, de software is ook kosteneffectiever. Je hoeft niet langer te betalen voor twee programma’s waarvan je er één maar voor slechts 20% gebruikt. Het vergt een inspanning, maar zodra je vertrouwd bent met het volledige programma, wordt het tekenen in Vectorworks veel gemakkelijker. 

Structural member improvements

Korte leercurve en zoveel meer 

Stephanie ontkracht de mythe dat Vectorworks ingewikkeld is. De software is verrassend toegankelijk, met tal van gratis video tutorials en webinars die je op weg helpen. In feite kan Vectorworks alles wat SketchUp kan en nog veel meer: 

  • Je maakt moeiteloos prachtige 2D-grondplannen uit je 3D-modellen. 
  • Vergeet handmatig tellen: hoeveelheden of aantallen van sanitaire toestellen rollen uit Vectorworks in een mooie meetstaat. 
  • Ontdek een ruim assortiment aan tools die het ontwerpproces stroomlijnen, ver voorbij de beperkte lijnen en vlakken van SketchUp zoals de bed-, kast- en sofa tool die naadloos parametrische combinaties creëren.  
  • Met de muur-, plaat-, raam- en trappentool plaats je elementen met de juiste materialen en diktes in een handomdraai. 
  • Of experimenteer moeiteloos met verschillende varianten door gewoon terug te gaan in de bewerkingsgeschiedenis. 

 

We beloven het: met Vectorworks ontwerp je sneller dan ooit tevoren! 

 

Uitgebreide Warehouse-bibliotheek

Sommige professionals hielden vast aan tekenen in SketchUp vanwege de uitgebreide Warehouse-bibliotheek die groter leek te zijn dan die van Vectorworks. De bibliotheek van Vectorworks bibliotheek is tegenwoordig echter veel uitgebreider en zelfs beter dan die van SketchUp, wat de overschakeling nog interessanter maakt. 

Stap nu over

Overstappen naar Vectorworks is dus de beste keuze voor wie sneller, efficiënter en kostenbesparend wil werken. Waar wacht je nog op? Maak nu de overstap van SketchUp naar Vectorworks. Verkrijg jouw gratis studentenlicentie op student.myvectorworks.net