Studia Dann

Nieuws

Terugblik: Stadskantoor Hasselt – Het succes van integraal bouwen met BIM

16 mei 2017

Op dinsdag 9 mei organiseerde NAV Limburg in samenwerking met VCB Limburg en Kubus een bezoek aan het nieuwe stadskantoor in Hasselt, een combinatie van erfgoed en moderne architectuur. Het consortium Hassalink, waarvan onder meer Jasper-Eyers, UAU collectiv en Kumpen-Democo deel uitmaken, voeren het gehele project uit.

Het nieuwe stadskantoor verrijst op de site van de oude Rijkswachtkazerne aan de Guffenslaan. Wat meteen in het oog springt bij het bekijken van het ontwerp is de hoge, schuine wand van de nieuwsbouw waarop een spiegel zal komen. 


Het project is opgestart in 2014 en daardoor was het voor alle partijen één van de eerste BIM-projecten. De traditionele taakverdeling tussen de verschillende stakeholders verschoof bij werken in BIM, maar dankzij een grote bereidheid van alle partners om samen te werken verliep het proces heel efficiënt. Zowel in de ontwerpfase als in de uitvoeringsfase.


Jaspers-Eyers, UAU collectiv, Kumpen-Democo en Engitop vertelden vanuit hun eigen ervaring hoe dit BIM-project tot een succesvol integraal bouwproces is geworden en in hoeverre BIM een meerwaarde vormde voor dit project.  

Foto's

 

Ontdek alle foto's op Flickr of op Facebook.

 

Presentatie

 

NAV-lid? Download hier gratis de presentatie.

Studio Dann