Nieuws

Nieuw omroepgebouw: VRT kiest voor Design & Build procedure

26 maart 2020

Het oorspronkelijke ontwerp voor het nieuwe VRT-gebouw werd geschrapt, maar intussen is er een nieuw plan klaar. Dat meldt De Standaard. Het programma gaat nu over 46.000 vierkante meter. Dat is aanzienlijk kleiner dan de vraag die in de Open Oproep voorgelegd werd. Toen ging het over 55.000 vierkante meter.

De tweede poging om een wedstrijd voor het omroep­gebouw uit te schrijven, doet het trouwens met een kleiner budget. Tijdens de vorige procedure trok de VRT zijn budget ultiem op tot 150 miljoen euro. De bovengrens ligt nu op 140 miljoen. Daarvan is 15 miljoen bestemd voor de inrichting.

 

Design & Build

De omroep werkt deze keer met de formule van Design & Build. "Het rendement en de budgetbewaking staan van meet af aan hoog op de agenda", klinkt het. De raad van bestuur van de VRT heeft aangekondigd dat deze nieuwe procedure begeleid zou worden door de Vlaamse en de Brusselse bouwmeester. "We staan open voor overleg", zegt Vlaams bouwmeester Leo Van Broeck. "We wachten op informatie om te beslissen of we in de jury stappen of niet. Normaliter heeft een bouwmeester vooraf inspraak in de procedure die hij begeleidt."